NÜFUS İL MÜDÜRLÜĞÜ UYARIYOR

Kütahaya Nüfus il müdürlüğü e-devletten çıkarılıp sunulan nüfus örneklerinin kabul edilmesinin yasal zorunluluk olduğunu açıkladı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Bazı resmi kurumların e devletten çıkarılan nüfus bilgilerini kabul etmemesi karşısında Kütahya valiliği aracılığı ile basın açıklaması yapan Nüfus il müdürlüğü uyardı. Kabul edilmesi yasal zorunlukultur.Konu ile ilgili basın açıklaması şöyle;

"Yeni kimlik dağıtımının başlamasıyla nüfus müdürlüklerinde yaşanan aşırı yoğunluğun önüne geçmek için e-devlet üzerinden Kişi Nüfus Kayıt Örneği, Aile (kişi, eş ve çocuk) ve Nüfus Aile (kişi, eş, çocuk, anne ve baba) Kayıt Örnekleri ve Nüfus Olaylarının (Doğum, Evlenme, Boşanma, Ölüm, Kayıt Düzeltme, Velayet, Yer Değiştirme, Gaiplik, Vesayet, Tanıma, Soy bağı) paylaşımı ve Yerleşim Yeri Belgesi (ikametgah belgesi) alınmaya başlanılmıştır.
        Vatandaşımız, gerek zaman kaybına yol açan gerekse nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa sebep olan bu belgeleri hangi kurum isterse istesin artık e-devletten alarak, bu belgeleri temin edebilecektir. Belgenin güvenliği konusunda tereddüde düşülmesine gerek yoktur. Belge güvenliği adına alınan bu belgelerde 'Barkod Doğrulama' uygulaması ile bu belgenin sahte olmadığı rahatlıkla kontrol edilebilecektir.
        5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151. Maddesinin 4 fıkrasına gereğince e-devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup, tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur.

E-Devlet üzerinden aşağıdaki belgeler alınabilmektedir.
 

Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
 

Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi ve Çocuklarına ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
 

Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları ve Anne / Babasına ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
 

Yerleşim Yeri Diğer Adres Belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN