OKUL ÖNLERİNDE GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILACAK

2017-2018 Öğretim yılı 18 Eylülde açılırken, okul önlerinde güvenliği sağlamak için Kütahya valiliğince alınan kara tüm ilçelere gönderildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 2017-2018 Yılı Eğitim Öğretim Döneminde  Okullar ve Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri ile ilgili olarak Kütahya  Valiliğince  önemli kararlar alınırken, karara uymayanlara idari yaptırım cezası uygulanacak.

Okul önlerinde ve çevresinde okulla ilişiği bulunmayan şahısların uzaklaştırılması, gerektiğinde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin c bendi çerçevesinde Valilik Kararı gereğince makul sebebi bulunmayan ve karara uymayan kişiler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32.maddesi gereği idari yaptırım uygulaması için 06.09.2017 tarihli Valilik  karraı tüm ilçelere de gönderildi.

            Valilikten yapılan açıklamada Kütahya il sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, öğrenci, eğitimci ve velilerin huzur ve güven içinde eğitim, öğretimini sürdürmesinin hedeflendiği belirtildi

 Okul çevresinde şiddetin önlenmesi, okul ile ilişkisi olmayan kişilerin okul çevresini mesken tutmalarının önlenmesi, okul ve çevresine zarar verilmesinin önüne geçilmesi ile  Bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü tehdit, yaralama, taciz ve vb. olayların önüne geçilmesi, okul çevresinde uyuşturucuyla daha etkin mücadele edilmesi, hukuka aykırı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi etkilemesinin engellenmesi  engellenecek.

Tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarının önünde ve yakın çevresinde okulla ilgili olmayan şahıs ve seyyar satıcıların eğitim ve öğretimin ve öğretimin huzur ve sükûnet içinde yapılmasını engelleyen her türlü hal ve hareketine engel olunması na çalışılırken aykırı hareket edenleri ise kanunda öngörülen 100 tl para cezası da uygulanacak.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN