ONLAR İÇİN HAYAT YENİ BİR ANLAM KAZANIYOR videolu

Yıllar önce Emet Göncek köyüne gelin gelen, ve eşi vefat ettikten sonra, bir çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 35 yaşındaki Hanım Aydın'a Emet belediyesi yardım elini uzattı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

Göçme tehlikesi yaşayan evi karşısında Göncek köyü muhtarlığınca köy imam evine taşınan aileye Göncek köyü halkı yardım ediyordu.Hiçbir gelirleri olmayan ve çok kötü şartlarda hayatlarını sürdüren aileye Emet belediyesi sahip çıktı. Aile için Emet ilçesinde bir ev kiralayan belediye, evin tüm eşyalarını alırken,11  yaşındaki  zihinsel engelli çocuğumuz Yusuf Aydın’ında sağlıklı bir eğitim alması sağlanacak.

            Emet belediye başkanı Mustafa Koca son dönemlerde ayrı önem verdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklerken, bir ailenin yaşamını değiştirecek hizmete imza attı.

            10 yıldan  daha fazla bir zaman önce doğudan Emet göncek köyüne gelin gelen  Hanım Aydın eşi vefat edince 11 yaşındaki oğlu Yusuf Aydın’la yaşam mücadelesi vermeye başladı. Ailenin  zor şartlarda verdikleri yaşam mücadelesine  kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden belediye başkanı Mustafa Koca;” Ebediyete intikal eden Emetli hemşehrimizin emanetlerine sahip çıkmak hepimizin görevi. Ailemize Göncek köyü muhtarımız Niyazi Yaldız ve köy halkımız ellerinden geldiğince destek vermiş. Ayrıca hükümetimizin  insanımızın hayatlarına ne kadar önem verdiğini, bu tür ailelerimize ve çocuklarımıza bağladıkları maaşlarla hep beraber görüyoruz. Devletimiz gerekli mali desteği veriyor.Ama her geçen gün ağırlaşan şartlarda ailemizin  hem manevi desteğe  hemde rehberliğe ihtiyaçları var.11 yaşındaki yavrumuzunda eğitimden uzak kalmaması  lazım. Bizlerde yerel yönetim olarak elimizden geldiğince ailemize destek olmaya çalışıyoruz. Sosyal proje ekiplerimiz diğer Ailelerimizde de odluğu gibi gerekli takipleri yaparak desteklerin ulaşmasını sağlıyor.Ailemizin merkezde evini belediye olarak tutup, eşyalarını döşüyoruz.Çocuğumuzu da eve yakın Ashaboğlu okulumuza yazdırarak eğitimini almasını sağlayacağız. “dedi.

            Emet belediyesince merkezde kiralanan evde boya,badana, eşya düzenleme çalışmaları yapıldığı,tamamlanmasının ardından ailenin ilçeye getirileceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN