PROF. AKDUR' ARTIK KADINLARIMIZDA SIKÇA AKCİĞER KANSERİNE YAKALANIYOR

Emet'te düzenlenen sempozyumda konuşan Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Recep Aktur'da küresel pazarın satış yapmak için her yolu denediğini belirtti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

 Emet belediyesi,Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyumda  konuşan  Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Recep Aktur’da küresel pazarın  satış yapmak için her yolu denediğini belirterek;” Çocuklarımızın silgilerine kokular,gençlerimizin çantalarına  kokular satıyorlar.Silgi veya çantaya koku gerekirmi?”dedi.

            Dünyada 1 milyar insan sigara kullanırken her yıl 6 milyon 400 bin insan sigaradan hayatını kaybettiğini belirten Akdur;é Türkiyede yetişkin toplumumuzun 3te 1’i sigara bağımlısı ve her yıl 120 bin insanımızı kaybediyoruz.Dünyada2 milyar insan alkol kullanırken, yılda 3milyon 300 bin kişi alkolden ölüyor.Eskiden  sigara bağlı akciğer kanseri daha çok erkeklerde görülürdü. Bugün kadınlarımızda sigaraya bağlı akciğer kanseri ölümlerinde dengeyi sağamaya başladı.Yani dünyada her yıl ölen insanların 4’te 1’i bağımlılıktan ölüyor.Hiç bir bağımlılık yapan madde doğal talep değildir. Talebi bu bağımlılık yapan maddeleri pazarlayanlar hazırlıyor.Bu ahlaksızların her türlü propangandasını bozarak toplumda talebi yok etmek. Bakınız bugün sigara üretime dursa 150 yıl sonra dünyada 1 tane sigara bağımlısı kalmıyor. Ergenlik dönemini atlatan çocuk kolay kolay bağımlı olmaz. Dünyanın her yernde aile bağları kuvvetli olan ve çocuk sevgisi olan ülkelerde bağımlılık oranları çok düşük kalıyor. Oyüzden aile  içi sevgi ve iletişim çok önemli.Zararlı maddelere talebi azaltmak için gençlerimizi spor ve sanat gibi alanlara yönlendirmeliyiz.Bağımlılık bir kere başladımı ömür boyu sürer.Yasa dışı bir pazarlama gördüğünüzde ama sigara,ama alkol ama uyuşturucu.Mutlaka toplumsla görevinizi yerine getirerel ilgili birimlere derhal şikayetlerini yapınız.Toplum olarak birlikte denetleyelim.”dedi.

Prof.Dr.Recep Akdur'un konuşma videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN