PROF. HANCI' EN BÜYÜK BAĞIMLILIK YAPAN MADDE SİGARADIR'

Emet'te düzenlenenSempozyumda konuşan Adlı bilimciler Derneği Başkanı Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hamit Hancı sigaranın diğer bağımlılık yapan maddelere geçişte temel oluşturduğuna dikkat çekti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

 

Emet belediyesi,Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyumda  konuşan Prof. Dr. Hamit Hancı sigaranın diğer bağımlılık yapan maddelere geçişte temel oluşturduğuna dikkat çekerek;”Dünyada her yıl 6 milyon insan sigara bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor. En büyük bağımlılık yapan madde sigaradır. Sigara kullananların diğer uyuşturucu maddelere geçişi daha kolaydır “dedi.

Hancı,  Türkiyede kısa süre önce satışına başlanan Hint Kenevirli soğuk çay ile ilgili araştırma, haber ve çalışmaları sonrası bakanlığın harekete geçerek satışı yasakladığına dikkat çeken Hancı;” Üzerinde kenevir resmi bulunan ve benzin istasyonlarında satılan bu soğuk çaylar insanlara uyuşturucuya karşı olumlu bir algı uyanmasına neden oluyor. Aslında esrarla ilgisi olmayan gazoza benzeyen bir içecek. Fakat gençlerde uyuşturucuyu normalleştiriliyor.O yüzden yasaklanması için gerekliydi ve yapıldı. Ayrıca kırtasiyelerde satılan Slime adı verilen  oyuncaklarında satışı  yasaklanmalı. Boraks tek başına çıplak elle tutulması bile riskliyken, bu madde yapıştırıcı, traş köpüğü gibi malzemelerle karıştırılarak yapılıyor. Özellikle tehlikeden bihaber veliler de çocuklarıyla birlikte slime yapıyor. Benim uzman olarak en büyük korkum bağımlılık yapması. Bu oyuncak görünümlü tehlikeli maddeler çocukların geleceğine etki edecek. Çünkü boraks, yapıştırıcı ve traş köpüğü bir araya geldiğinde uyuşturucu etkisi yapıyor. Herkes bali, tiner gibi maddelerin bağımlı yaptığını düşünürken bu oyuncağın içindeki yapıştırıcılar da bağımlılık yapar" dedi.

Prof.Dr.Hamit Hancı'nın konuşmasının tamamının videosunu aşağıdaki linkten  izleyebilirsiniz...

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN