TAVŞANLI-EMET YOLUNDA SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

İlçedeki yol inceleme gezileri sonrası bir basın açıklaması yapan Milletvekili Kavuncu, Emet Tavşanlı yol sürecinin başlangıçtan günümüze nasıl geliştiğini özetledi

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

İlçedeki yol inceleme gezileri sonrası bir basın açıklaması yapan Milletvekili Kavuncu, Emet Tavşanlı yol sürecinin başlangıçtan günümüze nasıl geliştiğini özetledi. Kavuncu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle;

            “Tavşanlı-Emet-Simav devlet yolumuz 51 km toprak işleri,sanat yapımları ve üst yapı işlerinin tamamı yapılmak üzere 21 milyon tl bedelle 2011 yılında ihale edilmişti.Yüklenici firma bu sözleşme kapsamında sözleşme fiyatları ile 2 milyon tl’lik iş yaptı.Ancak yüklenici firmanın kusuru nedeniyle 11.06.2013 tarih ve 146329 sayılı Karayolları genel müdürlüğümüzün olurları iile fesh edilme kararına istinaden bölge müdürlüğümüzce fesh edildi.

            04.11.2013 tarihinde 29 milyon 815 bin tl bedelle yeniden ihale edilirken  firma 03.04.2014 tarihinde çalışmalarına başladı. Söz konusu ihale kapsamında Emet çevre yolu girişinde imar planında kaynaklanan sorunlar nedeniyle bu kesimdeki proje ve yapım çalışmaları tamamlanamadı.18 ila 26 km arasındaki sathi kaplama çalışmaları tamamlandı.26 ila 51 km arasında ise kamulaştırma işlemleri tamamlanmış kesimlerde  kesimlerde toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar yapıldı.Çalışma yapılan kesimlerde projede hat değişiklikleri (heyelan sebebiyle göçme)  ve ilave sanat yapıları,üst yapı seviyesinde tamamlanan kesimlerde mevsim şartları nedeniyle çalışma yapılamadı.Bütün sıcak karışım kaplama yapılması gibi nedenlerle iş artışları meydana geldi. Dolayısıyla yolun tamamının üst yapı seviyesinde bitirlmesi bu ihale kapsamında gerçekleştirilemedi.

            Tavşanlı-Emet Simav devlet yolu  51 km lik yolun 19 km arasında tamamlanamayan kamulaştırma işlemleri nedeniyle yapılmayan kesimlerin tamamlanması için 2017 yılı mart ayında yeniden ihale yapıldı.Söz konusu ihale Mayıs ayında sözleşmesi imzalandı. Çalışmaları devam ediyor.Tavşanlı-Emet-Simav  devlet  yolunun  heyelan meydana gelen mevkiinde hat değişikliği ve yapımın projesi hazır bayram sonunda çalışmalar başlayarak yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yolun tamamında eksik işlerin tamamlanması için ise ihale  çalışmalar başlamış olup, yıl sonuna kadar ihalenin tamamlanması ve 2018 bahar ayında bu çalışmalarında başlanması hedefleniyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN