GLİ'YE 99 İŞÇİ ALIMINDA ÖNCELİK İSTİMLAKLARA VERİLDİ

Tavşanlı GLİ işletmelerine alınan 99 işçi alımında önceliğin istimlaklara ve KPSS puanlarına verildiği açıklandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Tavşanlı GLİ işletmelerine alınan 99 işçi alımında önceliğin istimlaklara ve KPSS puanlarına verildiği açıklandı.

            Yapılan alımlarda 4’ü Emet’ten olmak üzere, diğer ilçelerden de bulunduğu bildirilirken, toplamda 12 kişininde Kütahya ikameti dışında olduğu belirtildi.

            Kamuoyunda tartışmalara yol açan GLİ işçi alımlarında bölgecilikmi yapılıyor? Eleştirilerine yetkililerden açıklama geldi.

            İşçi alımlarında kriterler arasında yer alan İkametgah şartının ilçe değil,Kütahya nüfusuna kayıtlı olmak olduğu  belirtilirken bu konunun da  danıştayca iptal edildiği ve alımlarda ülke genelinden başvuru yapılabilindiği belirtildi.

            KPPS sınavında yüksek puanlar almasına rağmen işe giremediğini iddia eden işçilerin resmi müracat yapmaları istenirken,tüm mülakatların video kayıtlarının bulunduğu, köylerden yapılan istimlaklar sebebiyle önceliğini kanunen istimlak bölgelerine verildiği beyanıyla; “Emet ilçesinde de Emetbor işçi alımlarında bu kriter var.Geçmiş dönemde ise Türkiye genelinde yapılan memur sınavı benzeri işçi sınavı yapılmasının ardından bölgesel alım olarak şart konulduğundan Kütahya ve ilçelerinde alım yapılmıştı.Şimdi Emet bor alımlarında istimlaklara öncelik verilmesi yasal zorunluluk” denildi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN