VEKİL KAVUNCU'EMET VE DİĞER İLÇELERİMİZDEKİ EKSİKLİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ'

PAYLAŞ

AK parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Kavuncu mecliste Emet uzman tartışmaları ve yapılan basın açıklamalarına istinaden bir basın açıklaması yaptı.Kavuncu, amaçlarının yerelde de muhalefet ile siyasi çatışma olmadığını iş birliğini tercih ettiklerini ifade etti. Kavuncu'nun açıklaması şöyle;

"Önceki gün TBMM de Emet ilçesi ile ilgili yaptığım konuşma CHP milletvekilinin Genel Kurulu yanlış bilgilendirmiş olmasına bir cevap durumundadır. Bu konuşma öncesinde yereldeki partililerine bildirilmiş, kayıt altına alınarak dakikalar içinde sosyal medyaya servis edilmiştir. Amaçları Kütahya’nın sorunları ile kendi milletvekilleri değil CHP ilgileniyor algısı oluşturmaktır. Nitekim yereldeki temsilcilerinin değişik platformlarda “Vekil Emet’e bunu layık görüyor, bir uzman neyinize yetmiyor” "Emet'in 10 bin oyu var verseniz ne olur" gibi hiç uslubum olmayan sözleri bana atfetmeleri çirkin bir siyasettir, CHP li vekil arkadaşıma kasıtlı olarak yanlış bilgi vermelerini örtbas etme çabalarıdır. Konu ile ilgili en iyi cevabı örnekleri ile birlikte anlatarak Emet İlçe Başkanımız vermiştir, daha fazla benim yorum yapmak istemiyorum. Şu anda muhalefet iktidar tüm vatandaşlarımızın temsilcisi vekişi olarak da yerelde muhalefet ile siyasi çatışma değil işbirliği tercihimdir. Sık sık yaptığım Emet ziyaretlerinde de muhalefet temsilcileri ile her zaman görüşürüm, eleştri ve taleplerini de sosyal medyadan değil doğrudan alırım. ( Başkanımızın cevabıhttps://www.facebook.com/Akpartiemet/?pnref=story 
https://www.facebook.com/av.mehmetyagcikli?ref=ts&fref=ts
Bu tartışmalar bir yana, Emet ilçemizde şu anda Kadın Doğum, Çocuk, genel Cerrahi ve anestezi uzmanımız eksiktir. Bizim bu sorunu gidermek için çalışmamız, hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerine en iyi şekilde ulaşmalarını sağlamamız gerekiyor. Ancak bazı konuları bilmekte fayda var. Bu eksiklik bizim ilgisizliğimiz ya da konuyla ilgilenmemiz nedeniyle değildir. Ülkemizde uzman doktor eksikliğinin yanısıra son dönemde ki yaşanan sorunlar nedeni ile atanacak doktor sayısı çok az olduğu için planlamada ancak nüfus ve hasta sayısı daha yüksek yerleşim yerlerine verilebilmektedir. Vurguladığım da budur, Emet’e özgü olmayan genelde bir eksiklik söz konusudur. Şunu da söylemek isterim; 2011 den bu yana Emet’e 3 tane Kadın Doğum uzmanı gelmiştir ama görev süreleri dolunca da gitmişlerdir. Buradan açık olarak ilan etmek isterim, eğer Emet’de görev yapmak isteyen hekim var ise ben onların Emet’e gelmelerine yardımcı olacağım. Sürekli eksikler konusunda takibimizi, taleplerimizi gündemde tuttuğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Tabi ki bu durum geçici. Yeni Hastane de yapıyoruz. Doktorlar için iyi çalışma ortamı da bir tercih sebebi oluyor. Daha çok doktor mezun ediyoruz. Önümüzde ki dönemlerde Emet’de (ve diğer ilçelerimizde) eksikleri tamamlayacağımızı, ihtiyaçları karşılayacağımızı düşünüyoruz. 
Diğer eleştiri alan konu özel hastanelerin ve Tavşanlı Devlet Hastanesinin kaldırdığı hasta servisleridir. Peki bu servisleri kaldırsınlar mı? Bu da vatandaşa önemli bir hizmettir. İlgili branş doktorunun olmaması hemşehrilerimizin il merkezine ve Tavşanlı’ya gitmeleri için bir gerekçedir ama tek neden değildir. Yani ilgili branş doktorları olsa bile bazı hemşehrilerimizin yine diğer hastaneleri, bazen de özel hastaneleri tercih edeceği açıktır. Yani branş doktorları gelse bile bu servisler devam edecek olabilir. Tercih vatandaşın olacak. Ancak yeni hastanemizin standardı özel hastaneyi aratmayacak. 
Ayrıca Kütahya’da, bütün ile hizmet veren yeni hizmetlerimiz devam ediyor. Bunlardan en yeni gündem de olanlar Üniversite içinde açılan Rehabilitasyon Hastanesi, Evliya Çelebi ana bina da açılan Radyoterapi, ışınla kanser tedavisi merkezleridir. Çok yakında önemli bir hizmeti daha duyuracağız. 
Hemşehrilerimizin sağlık hizmeti için iyi koşulları sağlamak bizim sorumluluğumuzdadır, bunun bilincindeyiz. Ülkemizde ki insan kaynakları imkanları dolayısıyla bazı eksikleri şu anda tamamlayamadık, ancak hemşehrilerimiz bu konuda samimi takip içinde olduğumuzu bilmelerini isterim. 
Bizi en iyi biz biliriz. Başkaları söyler gider, işin özünde değil görüntüsünde olurlar."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN