Arzuhaller Var! - A.Kadir Ekmekçioğlu

Arzuhaller Var!


GÜNÜN SÖZÜ: İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü karadır.
Birçok kişinin talep ve istekleri için kullandığı Arzuhal Arapça bir kelimedir.Türkçe anlamı ise;dilekçe veya istidadır.Bu hafta bende ilçemizde vatandaşlarımızın yetkili ve ilgililerden isteklerini yazacağım.
Bu hafta ilçemize önemli bir ziyaretçi gelmiş.Serkan Keleşer .Eti maden genel müdürü. Sayın Keleşer’ i belediye başkanı Hüseyin Doğan,Akparti ilçe başkanı Süleyman Ciner,Taşıyıcılar kop.başkanı,iki il genel meclisi üyesi ziyaret etmişler.Gündem elbette ki ilçemiz sorunları ve Eti maden genel müdürlüğünün ilçemizde yapacağı Sülfürik asit ve aslı olursa Bor karbür fabrikası yapılacağı müjdesini vermiş..Sülfürik asit fabrikası 2022 yılında hizmete açılacakmış.Hayırlı olsun.Emeği geçen herkese de çok teşekkür ederim.Bor işletmesi hakkında halkın arzuhal’i buraya alınacak işçilerin Emet ve Hisarcık ilçelerinden alınmasıdır.Daha önce yazmıştım.Sayın Serkan Keleşer geldiğine Emet ilçemizdeki STK başkanları ile görüşmek istediğimizi yazdım..Sanırım bu sayın Keleşere iletilmedi.STK ların da haberi olmadı.Çünkü STK ların önemli arzu halleri var.İnşallah sayın Serkan Keleşer arzuhalimize olumlu yanıt verir.
DİĞER ARZUHALLER
Yüz yılın sıkıntısı olan korona sağlığımızı, ekonomiyi ve yaşamımızı allak bullak etti.Vatandaşın alım gücü zayıfladı.Esnaflar siftah yapmadan dükün dükkan kapatıyor.Hiç birisinin yarından umudu kalmadı.Aşı konusunda heyecanlı bekleyiş devam ediyor.
İlçemiz yol konusunda çok şanssız. Tavşanlı yolunda bir bölgedeki heyelan yoğun çalışmalara rağmen ara sıra devam ediyor.Çavdarhisar yolunda geç serilen mıcır ve sık,sık meydana gelen kazalar.Burada trafik levhaları niye konulmaığı ve acilen konulması arzuhallerden.
İlçede girişimizdeki meslek yüksek okulu yanındaki yol yapımında bazı yerlerin fazla dolgu yapılması sonucu girişte meydana gelen rampa da son günlerde çok sayıda trafik kazası meydana gelmesi tüm sürücüleri endişelendiriyor.Bu yolun ayrım noktasında ya alt geçit veya bir üst geçit yapılması Emet’linin arzuhalidir.
Bu günlerdeki yoğu kar yağışı nedeni ile ilçede 7/24 kar mücadelesi belediyemizce yapılıyor.Emeği geçenlere teşekkür edilirken bu mücadelenin devamı da bir arzuhal.Her ne kadar belediyemiz Esentepe de sokak hayvanlarını barındırmak ve onlara bakıyor.İmkanı olanların buradaki hayvanlara yiyecek gibi bağışları olursa da belediyemize baş vurabilir.Vatandaşlarımızın da sokaklarında ve caddelerdeki hayvanlara,soğukta yiyecek sıkıntısı yaşayan kuşlara da yem vermesi toplumun bir arzu halidir.
İlçemizde cadde ve sokaklarda gelişi güzel araç parkları sorunu bir türlü giderilemedi.Şimdi cadde ve sokaklarda yollar buzlu.Buna rağmen çift sıra yapılan araç parkları kazlara neden olacağından araç sahiplerinin araçlarını daha emin ve güvenli yerlere park etmesi de bir arzuhaldir.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas