AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ - A.Kadir Ekmekçioğlu

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ


GÜNÜN SÖZÜ: İnsan yapar,eserleri baki kalır.

Birçoğunuzun da bildiği güzel ve anlamlı sözdür. Kısaca anlamı, bir insanın söylediklerine değil yaptıklarına bakmak lazım. Çok konuşana değil icraatına bakmak lazım.

Önceki gün ilçemiz kaymakamı sayın Hasan Çiçek hem kendisinin, hem de ilçemizde bir ilk olan bilgilendirme toplantısı yaptı. Tüm kurum amirleri ve STK başkanlarının katıldığı toplantıda ilçede yapımı devam eden devlet yatırımlarının son durumlarını ve yine devlet tarafından ilçemize yapılmasını planladıkları, projeler hakkında herkesi bilgilendirdi. Doğma büyüme Emet’li ve yılların bir gazetecisi olarak sayın Çiçek’i ilçeye geldiğinin tam 8 nci ayında ilçenin çok önemli sorunlarına vakıf olduğunu gördüm. Özel sohbetlerimizde de yine Emet’e neler yapabilirimi konuştuk. Bunu halkla iç,içe olduğu sohbetlerinde dile getirmiştir. Hülasa Hasan Çiçek başkaları gibi bol keseden vaatlerde bulunmuyor.  

Kısa sürede yaptıkları devletimizin ve sayın valimiz A.Hamdi Nayır’ın da değerli katkıları ile yaptıklarının teminatıdır. Şimdiden sayın kaymakamımıza ve onun yanındaki tüm mesai arkadaşlarına kolaylıklar diliyorum. Allah hepsinin de yardımcısı olsun İnşallah.

SOĞUK HAVADA SICAK SİYASET

Yaklaşan kış nedeni ile havalar soğurken yaklaşan yerel seçinden dolayı siyaset ısınmaya başladı. AKP den belediye başkanlığı aday adayı olmak isteyen çok değerli insanların adı geçiyor.Bazları ise iktidar partisinden aday adayı olarak ortaya çıkarak ileride makam veya mevkii sahibi olabilirim zihniyetindeler. Muhalefet partilerinden CHP den toplumun her kesiminde sevilen EmetBor işletmesinde uzun yıllar güvenlik amirliği yapan ve hale Atatürkçü Düşünce derneği başkanı benimde yakın dostum Erol Usta resmen CHP ye adalık başvurusunda bulunmuştur. Şimdiden hayırlısı olsun.SP,MHP ve İYİ PARTİ den ses yok. Belediye başkanı Mustafa Koca nın önce AKP olmazsa bir başka partiden aday olacağı  olmazsa bağımsız olarak da seçime katılacağı rivayetler arasında. Bunların yanında bir kesimdeki kişiler AKP ye karşı ittifak adayı ile seçime gidilmesinden yanalar. Kim diye sorarsanız belki o isimlerden hayır deme olasılıklarından dolayı değerli insanları da yıpratmamak amacı ile isimlerini yazmıyorum. Ama fısıltı gazetesinden kim olduğunu duyabilirsiniz.

İl genel seçimlerine gelince AKP mevcut isimleri yoksa yeni başka yeni yüzlerimi sahneye sürecek derseniz bana göre bu seçimde AKP de yeni isimlerle sandığa gidecek. Muhalefette bu konuda henüz ortaya çıkan isimler yok.

Muhtarlık için ise merkezde bazı muhtarların aday olmayacağı duyumları var.Onların yerine aday olmak isteyenler şimdiden çarşı ve semtleri ziyaret ederek muhtar adaylıkları açıklayıp destek istemeye başladılar.

 

Köylere isim durum farklı değil. Ama yıllardır köy muhtarlığını başarı ile sürdüren bazı muhtarlara karşı aday çıkan görünmüyor. Haydi hayırlısı. İnşallah bu seçim döneminde kimse kimseyi kırmadan, tatsız olaylar yaşamadan sona erer.

SÜPER BİR OPERASYON

Son yıllarda uyuşturucu kullananların sayısında önemli artışlar var.Buna dayalı cinayetler ve saldılar TV.haberleri hepimiz izliyor ve üzülüyoruz. Maalesef ilçemizde de uyuşturucu kullanma yaşı 15-16 yaşlara inmiştir. Bu vahim.Önce veliler sizler çocuklarınızı yakından izleyiniz.İlçemizde jandarma ve emniyet güçleri uyuşturucu satıcılarına yönelik yoğun çalışma içindeler.Sizlerde geç kalmadan çocuklarınızı bu bataklıktan kurtarmak için elinizden ne geliyorsa yapınız. Gerektiğinde hiç çekinmeden elinizdeki bilgileri emniyet ve jandarma karakollarına giderek onlarla paylaşınız.

Emet ilçe jandarma bölük komutanlığı ekipleri son aylarda gerek asayiş gerekse trafik konusunda görev alanlarında adeta kuş uçurmuyor. Kendi deyimleri ile huzur operasyonları düzenliyorlar. Dağda mantar toplarken yolu kayıp edene ulaşıp hayat kurtardığı gibi Emet ve çevre ilçelerde bir aydan beri süren çalışmaları sonucu Hisarcık ilçesinde uyuşturucu operasyonu düzenleyerek bazı uyuşturucular ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuksuz,bir kişide tutuklu yargılanacak.

HAYİ BAYRAKLARI GÖRELİM

1923 yılın Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurduğu devletimizin kuruluşunun 95 ncı yılını Cmhuriyet bayramı olarak kutlayacağız. Haydi o zaman herkes evine ve iş yerine şanlı Türk bayrağımızı asalım. Bu vesile ile tüm halkımın ve siz değerli okurlarımın bayramını kutluyorum.

 

 

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta