BAYRAKTEPE YEŞİLE HASRET - A.Kadir Ekmekçioğlu

BAYRAKTEPE YEŞİLE HASRET


GÜNÜN SÖZÜ:KIYAMET KOPMAYA YAKINKEN ELİNİZDEKİ BİR AĞAÇ FİDANI VARSA ONU DİKMEYE VAKİT BULABİLİRSENİZ ONU DİKİN.(HADİS)

İlçemizdeki yöresel adı Kocakıran, daha sonra adı bayrak tepe olan yıllardır killi olan toprak yapısı nedeni ile yıllardır erozyon tehlikesi olan bir tepeydi.

Buranın acilen ağaçlandırılmasını TEMA başkanı sayın Hayrettin Karaca yıllar önce bizzat yerinde söylemişti. Aksi halde heyelan tehlikesi ile bir facianın olabileceğini işaret etmişti. Bir gazeteci olarak bunu defalarca haber yaptım. Bir dönem belediye buraya çok sayıda ağaç dikmişti. Lakin semt sakinleri buranın sarhoşların mekanı olur düşüncesi ile ağaçların çoğunu söktü. Yetmedi fidanları hayvanlarına yedirdi. Daha sonra bunu tekrar  gündeme getirdim hatırlarsanız.

Bunun üzerine DSİ Kütahya il müdürlüğümüz burada çok ciddi bir erozyon çalışması başlattı. Büyük harcamalar yaparak beklentimizin üzerinde yollar ve hafriyatlar yaptı. Önerileri de şuydu. Buranın toprak yapısına uygun erozyonu önleyecek ağaçlandırma yapılmasını önerdi. Fazla gerek yok. Birileri çok ahkam kesti. Bunları da yazmama gerek yok.

Bu ihmalden sonra tekrar erozyonlar meydana geldi. DSİ Kütahya müdürlüğü acilen yine Kocakıran da çalışmalar yaptı. Tüm beklentiler burasının ağaçlandırılmasıydı. Lakin yine tınlayan yok.

Allah aşkına devletimiz bu kadar emek ve masraf etmesine rağmen burayı neden ağaçlandırmıyorsunuz EY yetkililer. Burası ormanlık alan ise orman işletmesi, değilse yıllardır buraya akasya, ıhlamur ve buna benzer ağaçlar dikeceğim diyen belediyemiz hala neyi bekliyorsunuz. Sayın orman bakanımız Veysel Eroğlu’nun ilçemizi ziyaretinde halka dağıttığınız badem ve ceviz fidanlarının bir kısmını buraya diksek olmaz mıydı? Yetmeyenin yerine de erozyonu önleyecek fidanlar dikilseydi.

Şimdi soruyorum. Bayrak tepe (Kocakıran) ne zaman ağaçlandırılacak ? Bir utanç abidesi gibi gönüllerimizi ve ruhlarımızı karartan tepe ne zaman yeşillenecek. EY yetkililer Kocakıran tepesi yeşile hasret. Umarım sesimi duyarsınız.

DÜŞ ARTIK YAKAMIZDAN SİT MİSİN NEYSEN

Hafta başında yine Kütahya il kültür varlıklarını koruma ekibi ilçemize gelmiş. Kimseyle konuşmadan, danışmadan yine ilçemizde çalışmalarda bulunmuş. Yahu yıllardır bir avuçluk ilçede SİT lemediğiniz ve kentsel SİT alanı ilan etmediğiniz yer mi kaldı? Bu ilçe 1922 li yıllarda Yunan işgalinde tamamen yakıldığı bu adamlar bilmiyor mu? Bilmiyorlarsa Genel Kurmay Harp tarihine bir baksınlar. Yunana ilk toplu direniş de bulan Emet’in tamamen yakıldığı okusunlar.

Gerçekten Emet ilçesi tarihi bir yer ise yolları da tarihi eserdir. Çünkü 1922 li yıllarda atalarımız kazma ve küreklerle mükellef usulü çalışarak bugünkü yollarımızı yaptığına göre,1922 den sonra yangın duvarları üzerine inşa edilen Emet’in evleri de SİT ise ihbar ediyorum. Emet’in yolları da tarihi eserdir. Bırakın hala yapılamayan yarım kalan yollarımız da SİT lensin.

DOSTLUKLARIMIZI GERMEYİN

Önümüzde bir anayasa referandumu var. Bu iş bir siyasi parti olayı değil. Ama bu işi siyasallaştıranlar yok değil. Elbette birileri EVET, diğeri de HAYIR kampanyası yapacak. Ama kimseyi kırmadan, rencide etmeden bunu yapmalı. Hiç kimse karşı görüşten olanı ve düşüneni ağır ithamlarla kırmamalı. Bunu yapmak isteyenlere bizler fırsat vermeyelim. Onu yapmak isteyenler sizde bu ilçede bizlerin dostluk ve arkadaşlığımızı bozmayın.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!