BİR BİLENE İHTİYACIMIZ VAR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİR BİLENE İHTİYACIMIZ VAR


GÜNÜN SÖZÜ: Sizlerle güçlü ve sizlerle birlikteyiz. Çünkü 34 yılındayız

Beş yıl öncesine dayanan SİT serüvenimiz halen devam ediyor. Bir türlü yakamızdan düşmeyen, ilçemizi karargah eden Kültür varlıkları ekipleri son dört günden beri ilçemiz cadde ve sokaklarında çalışmalar yapıyor. Şehir plancılarının da bulunduğu ekip birde anket yapıyor. Bu çalışmalar tescillenmiş yerlerin tescilini mi kaldıracak. HAYIR. Bu ekip kentsel SİT alanı olarak belirlenen yerleri mi değiştirecek. HAYIR.

İlçedeki vatandaşlar yıllar sonra SİT’in kendilerine zarar vereceğini yeni, yeni anlamaya başladı. Ahşap evine mantolama yapan bir kişi şikayet üzerine masraf ederek yaptığı ısı yalıtımını sökmek zorunda kaldığını kaç kişi biliyor? Bundan sonra eski evlerinin mantolama yapılması da nerede ise imkansız hale geliyor.

Bu konuyu defalarca yazmıştım. Halkın duyarsızlığından ve yetkililerinde vurdum duymazlığından dolayı bir daha yazmama kararındaydım. Fakat olmuyor. Yolda, çarşıda yolumu kesenler SİT konusunu tekrar yazmamı istedikleri için yazmak zorunda kaldım.

Şimdi yazacaklarıma kimse kızmasın. Yıllarıdır ilçede nerelerin kentsel SİT alanı olduğunu, kimlerin ev veya iş yerlerinin tescilli SİT eseri olduğunu bilen mülk sahipleri var mı? HAYIR

İlçenin utanç abidesi SİT’li ve kentsel SİT alanındaki enkazlar her an yıkılabilir. Allah korusun altında insan yaşamını yitirirse bina sahibi mi, yoksa bunu tescil yapanlar mı suçlu?

Bu insanlara zamanında yerlerinin tescillendiği söyleselerdi belki yasal süresi içinde hak arayışında bulunurlardı. Bu yapılmadı. Sadece belediye olarak uğraş veriyoruz denildi.

Acilen bir bilene ihtiyacımız var. Sayın belediye başkanımızın halkı ve mahalle muhtarlarını bilgilendirmesi çok mu zor. HAYIR. Ne yapmalı, en kısa zamanda geniş kapsamlı bir halka açık toplantıda sözü edilen 70 e yakın yerler nereler, ayrıca nereler kentsel SİT alanı ise bir ilçe haritasında açık ve net olarak gösterilmeli.

34 NCÜ YIL

34 Yıl önce rahmetli Mehmet Özer kardeşim ile bir yerel gazete kurmaya karar vermiştik. Bize meslektaşım Mehmet Hatipoğlu da katılarak 34 yıl önce ilk Gaziemet gazetemizin ilk sayısını okurlarımıza sunmuştuk. Gazetemizin beğenilir mi, beğenilmez mi endişe ile yola devam ettik. Sağ olsunlar, sağ olunuz okurlarımız ve hemşerilerimiz bizlerin hatalarını ve eksiklerimizi görmeyerek büyük moral verdi.Bizlerde Gaziemet gazetemizi sizlere sunmaya devam ettik.

Gazetemizin patronu Mehmet Akın oldu. Çok yakından biliyorum. Gazetemizin reklam ve ilan olmamasına rağmen tüm imkanları ile bu gazeteyi yaşatalım diyerek halkın ve ilçemizin sorunlarını haber yaptık. Bir çok sorunların çözülmesine katkı sağladık. Gurbetteki hemşerilerimize ve Emert’imizi sevenleri sılada yaşananlardan mahrum etmedik. Şimdi 34 yaşımıza geldik tabiri caiz ise.  günlere gelmemizde en büyük katkıyı ve desteği veren tüm okurlarımıza şahsım ve yayında emeği geçen arkadaşlarım adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sağlıklı ve esen kalın

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!