BİR YILDIZ DAHA KAYDI - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİR YILDIZ DAHA KAYDI


GÜNÜN SÖZÜ:  Birlik içinde aşılmayacak engel yoktur.

Son kaymakamlar kararnamesi ile ilçemiz kaymakamı sayın Mahmuthan Arslan Erzurum ili Yakutiye kaymakamlığına atanmıştır.

Yaklaşık iki yıl önce ilçemiz kaymakamlığına atanan Arslan kısa bir sürede ilçemiz sorunlarına vakıf oldu. Hemen de kollarını sıvayarak İkitaş kanyonunu tamamladı. Hızlı bir temposuyla Yenice ve Dereli kaplıcalarında çalışmalara başladı. Her iki kaplıcayı modern bir hale getirerek hizmete sundu. Bir çok köyümüzün alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladı. İlçe merkezinde Gülten Dayıoğlu kütüphanesine ahşap dizaynlı modern kütüphane kazandırdı. Bunlar Arslan kaymakamın sadece bir kaçıdır. Kaymakam bey bana geçmiş yıllarda görev yapmış Halis Arslan, Aziz Mercan ve Saim Eskioğlu anımsattı. Onlarda ilçemize çok değerli eserler bıraktılar.

İlçedeki görev esnasında  tam bir devlet adamı anlayışı ile herkese eşit mesafede olmayı başardı. Hiçbir kimseye ayrıcalık yapmamıştır. Tatlı dile ve güler yüzüyle tüm Emet halkının hafızasın yer almıştır. Bu tayine ben ve tüm ilçe halkımız gerçekten üzüldük. Tek tesellimiz sayın kaymakamımızın 190 bin nüfuslu bir ilçeye terfi ettirilmesidir. Dilerim İnşallah ilk kararnamede Arslan kaymakamımızı vali olur.

Bu vesile ile sayın Mahmuthan Arslan’a ilçemize yaptığı değerli hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni görevinde de başarılarının devamını dilerim.

Son tayinle ilçemize gelecek kaymakamımız sayın Dr.Sezer Işıktaş ilçemize yaban değil. Zira 1994-1997 yıllarında Emet Sağlık meslek okulunda okumuş. Bir süre önce de Domaniç kaymakamlığı yapmış. Buradaki dostlarım sayın Işıktaş’ın çok değerli, çalışkan ve halkla iç, içe olan bir yapıda olduğunu ve Emet ilçesine de çok hizmetlerde bulunacağı belirtildi. Şimdiden sayın Işıktaş’a yeni görev yeri olan Emet’te de başarılarının devamını diliyorum.

UMUT VALİ DE Mİ?

Bu hafta Kütahya valimiz sayın A.Hamdi Nayır ilçemize geldi. İlçe bürokratları, STK ve muhtarlarla ilçe, köylerin sorunları ve taleplerinin ele alındı. Vali yönetenler ve yönetilenler birlikte karar vererek, en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız dedi. Toplantıdaki taleplerin başında Emet ilçesini yolları ver aldı. Köy yollarının sıcak asfalt talepleri ise programa alındığı açıklandı. Yerel yönetimler konusundaki dilek ve temennilerin ise yerel yönetim tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Sonuç sayın Nayir devlet olarak ilimizdeki tüm sorunların bir program dahilinde yapıldığını ve yapılmaya da devam edileceğini söylemesi hepimizi umutlandırmıştır.

 

BİRAZ DA SİYASET

SP ilçe başkanı gazetemize gündem ile ilgili konularda açıklamalar yaptı. Burada ki bir sözü dikkatimi çekti. Taşeronlar işten çıkarılırken kim başkan olmuş önemli değil dedi.

Taşeron işçilerindeki sıkıtılar devam ediyor. Ancak hükümet taşeron işçilerinin kadroya alınması için çalışmaların olduğu açıklaması İnşallah bayram öncesi sözde kalmaz ve gariplere bayram hediyesi olur.

Akparti rekora koşuyor. İlçe başkanlığı için hiçbir yerde  bizde olduğu kadar aday olan yoktur. Son ana kadar ilçe başkanlığı için 17 kişi adaylık baş vurusunda bulunmuş.

Emet’ller olarak boş vakit buldukça hemen ilçe sorunlarını konuşuruz. Tabi sonuç da icraat yok. Gelin bu işe sıfırdan başlayalım. Önce güzel bir ekip kuralım. İlçe sorunlarını teker, teker belirleyelim. Sonra en önemli olanlardan başlayarak sorunlarımızı giderelim. Yani aynı toplantıda 5-6 değil önce birisini sonrada diğerleri ele alalım.

Vali beyin toplantısında da yer alan Emet’in SİT sıkıntısı için vatandaşların belediyeye bir dilekçe ile itiraz da bulunabileceklerini öğrendim. Bunu da belirtmiş olayım. Tercih ve karar sizlerin.

 Dillerim de pay bitti. Koca yaz çöp konteynerlerinin kokusunu teneffüs ettik. Bir türlü yıkamadılar, bırakın yıkamayı kırık kapakları da onarmadılar. Önümüzde kurban bayramı var. Önlem alınmazsa durum daha vahim. Kurban atıkları leş gibi kokacak dudunuz mu komşular.

BAYRAKLARIMIZ HAZIR MI

Zafer bayramımızın 95 nci, ilçemizin de kurtuluşunun 94 ncü yılını İnşallah birlikte coşkuyla kutlayacağız. Bu nedenle ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızın her iki günde ev ve iş yerlerine Türk bayrağımız asarak çocuklarımıza ve torunlarımıza bu milli duyguları aşılamamız gerekir. Haydi öyleyse bayraklarımız hazır mı?

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!