BİZ NEYMİŞİZ DE HABERİMİZ YOKMUŞ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİZ NEYMİŞİZ DE HABERİMİZ YOKMUŞ?


GÜNÜN SÖZÜ: Bize lafla değil icraat ile hizmet edilsin istiyoruz.

İlçemizin başına belan olan SİT konusu hakkında Kültürbakanlığı,Kütahya kültür varlıklarını koruma müdürlüğü ve AKS plan ve mühendislik firması SİT alanlarını koruma ve bilgilendirme toplantısı belediye düğün salonunda yapıldı.Toplantıyagittim.Konuşmacılar tescilli yerlerin ve SİT kapsamında olan yerlerle ilgili anlatımlar yaptılar.Eski yapıların dokusu bozulmadan bakım ve onarımları yapıldıktan sonra Emet’in bu bölgeleri turizme açılacakmış,yöreninceviz,badem,elma,armut ve ev tarhanaları satış yeri olacakmış.Falan filan. Bunun üzerine sordum.Emet’iSafrabolu,Beypazarı ve Şirince ile bir mi tutuyorsunuz diye.İşteyanıt;Emet te de aynı dokular varmış.1922 yılında Yunan işgalinde tamamen yakılan ilçede atalarımızın enkaz duvarı üzerine yaptıkları barınaklar tarihi esermiş haberimiz yokmuş. Mahallelerde enkaz halinde olan her an can mal güvenliğini tehditleri gören ve önlem alan yok. Danışmalık firmaları da bizim tarihi dokularımızı koruyarak Emet’i Safranbolu,Beypazarı,Şirince,EskişehirOdunpazarı ve Kütahya Germiyan sokağı ayarına getireceklermiş. Haydi yaşadık. Emet ülkemizde ve dünyada meşhur olacak,ticaret ve turizm gelişecekmiş.Yahu bunlarla uğraşacağınıza Emet’in yollarını yapınız.Termal konusunda yeni projeler yapıp onları hayata geçirin.

BOR’UMUZ VAR AMA BORUMUZ ÖTMÜYOR

Dünya Bor rezervi bakımında en zengin olan Emet’imize sülfürik asit fabrikası yapılacakmış.Yaklaşık 130 kişi de çalışacakmış. Kimse hayır demesin bu fabrikanın az veya çok mutlaka çevreye zararı olacaktır.Biz Emet ve Hisarcık ilçeleri yıllardır Bor’un tozundan,dumanından ve zehrinden etkilenirken zamanında işçilerin büyük bölümü dışarıdan alındı. Yöre gençleri işsiz kaldı.Dilerim bu fabrikanın işçileri yöreden alınır.Bu yetmedi Bor işletmesi Tavşanlı’ya servis koydu.Yüzlerce işçi sabah gelip akşama gitti.İlçeye inip bir bardak çay parası içip ilçe ekonomisine katkısı olmuyor.Bu servislerin aylık masrafı 500 bin liradan az değil.Yıllık ise 60 milyar.Ülkede bir tasarruf dönemindeyiz.Yatırımların çoğu askıya alındı. Kurumlar da bir paket kâğıt tasarrufu olurken hala bu servislerde ısrar niye anlamak mümkün değil.

Bor karbür fabrikası sözü verildi.Ama hala ses seda yok.Sağolsun millet vekilimiz A.Fazıl Kasap bunun Emet’imize yapılması için çapa sarf ediyor.Diğer sayın millet vekillerimizinde bu konuda birlikte hareket etmesini bekliyoruz.

SEÇİM HAVASI ISINIYOR

Yerel seçim yaklaşırken ilk belediye başkanı adayı CHP den çıktı.Erol Usta uzun yıllar Bor işletmesinde güvenlik amirliği yaptı.Şimdi ise ADD başkanı.MHP de aday çıkaracak ama kim şuan belli değil.SP ve İYİ partiden adaylar mı çıkacak yoksa bir ittifak üzerinde anlaşacaklar o da kapalı bir kutu.AKP de ikisi Emet’te oturan,ikiside Emet dışında olan Emet’linin aday adaylığında isimleri geçiyor.Kamu oyu AKP den Emet’te oturan bir aday beklentisinde.Tercih ve karar elbette AKP nin.

Muhtar adaylıklarında her gün yeni muhtar adayları sosyal medyada adaylıklarını ilan ediyor.Muhtarlık seçiminde ilk defa iki bayan arkadaşımız da medeni cesaret göstererek muhtar adaylıklarını ilan ettiler.Onları tebrik ediyorum.Bu vesile ile gerek ilçede,gerekse köylerdeki muhtar adayı olacak herkese başarılar diliyorum.İl genel seçimlerinde ise AKP nin yeni bir vizyonla ve yeni isimlerle bu seçim yarışına katılacağı da kesinleşmiş durumda.

 

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta