BİZE BİR MARKO PAŞA LAZIM - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİZE BİR MARKO PAŞA LAZIM


GÜNÜN SÖZ: Garipliğin ve adamsızlığın gözü çıksın.

Emet ilçemizi Bor madeni rezevri bakımından en zengin bir ilçe olduğunu bilmeyen,yıllarca arsenikli içme suyu içen Emet’i tanımayanlar kıytırıktan bir Erik dalı türküsü ile tanıdı.

Basit olay Emet’e hiç faydası olmayan,gelişmesine engel dahili ve harici Emet düşmanlarının üstün gayretleri ile yedi cihana duyurdular.Ellerine de geçti bilmiyorum. Fatura çalışkan ve dürüst olarak bildiğim Günlüce muhtarı Adem İnan’a kesildi.Türkü ve dans kadar muhtarın istifası da ulusal yayın yapan televizyonlarda ve gazete manşetlerinde yer aldı.

Bu konuda meslektaşımız Ahmet Hakan yazısında muhtarın istifasına değinerek ona benzer ve daha büyük gaf,suistimaller yapan kişilerin istifa etmesi gerekirken istifa etmediklerini yazdı. Doğru sayın Hakan bu ülkede gelmiş,geçmiş insanlar onurluca istifa etmediler.

Uzağa gitmeyelim.Emet’e yıllardır uzman doktor ataması sözü verip yapmayanlar.Arsenikli sudan Emet’i kurtarma sözü verenler,geçenlerde Bor fabrikasındaki tanktan sızan 7 bin ton asit sızmasını halka anlatmayanlar,yıllardır bir türlü tamamlanmayan Emet-Tavşanlı,Emet-Simav,Emet-Çavdarhisar ve henüz yapımı dahi gündemde olmayan Emet-Gediz yolu yolları yapacağız deyip bu günlere getirenler.Emet termal ilçe olacak,yeni turistik tesisler,açık ve kapalı yeni Pazar yerleri,Emet meslek yüksek okulu bünyesinde yeni bölümler açtıracağım,ilçede açık ve kapalı otopark sözüverenler,her mahalleye çocuk parkları ve düğün salonları vaat edenler bunların kaçını yaptılar?

 Bunları sorduğumuzda deve kuşları misali kafalarını kuma sokmasınlar.AhmetHakan’nın da yazdığı gibi asıl istifa etmesi gerekenler istifa etmiyor.Bu böyle devam ederse sanırım bize dertlerimizi anlatabileceğimiz,yardımcı olacak bir Marko Paşa lazım.

EMET’LİLER İNSAN DEĞİL Mİ

Yıllardır bir türlü tam kapasiteli uzman doktorları ile hizmet veremeyen  Emet devlet hastanesine ara sıra dahiliye,kadın-doğun,çocuk ve cerrah tayinleri yapılmaktadır.Bu defa uzun bir aradan sonra kadın-doğum uzmanı atanarak gayet güzel sağlık hizmeti vermekteydi.Ama bu uzun sürmedi.Kütahyadaki kadın-doğum uzmanı eş durumundan başka yere tayin olunca Kütahya gözü Emet’e dikerek buradaki kadın-doğum uzmanını Kütahya ya aldı.Şimdi hastanemizde kadın-doğum uzmanı yok. Yetkililere soruyorum.Diğer ilçeler 2 veya 3 kadın-doğum uzmanı varken oradan değil de niye Emet in doktoru aldınız.Çok özür diliyorum.Diğer ilçelerdeki insanlar altın sırmalı sarayda doğduklarında bizim insanlarımız kaya arasından mı çıktılar.

Uzman doktorsuzluğundan dolayı Emet yaşlı,kadın ve çocuk hastalar taşımalı sağlık diye Tavşanlı ve Kütahya ya gidip geliyorlar.Devamlı olmasa da bu defada taşımalı göz,kulak-burun-boğaz doktorlarını ilçeye yollamak çok mu zor.Bunlar yapılmadığına göre Emet’lileri insan yerine koymuyorsunuz.Yazık ve günah.

OKURLARIMDAN

3 ncü TOKİ sakinleri sökülen kaldırımların yerine sökerken kırılmış parke taşlarının döşenmesine tepkililer.

 

TAZİYE

Bor işletme müdür yardımcısı Mehmet Savaş’ın ve Ahmet,Galip,Nazmi,Salih Savaş’ın anneleri vefat etmiştir.Merhumeye Allah dan rahmet kederli ailesine de taziyelerimi sunuyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta