Cadı Kazanı - A.Kadir Ekmekçioğlu

Cadı Kazanı


Günün söz: Dedi kodu ile bir yere varılmaz
Bir çoğumuzun ortalığın karıştırıldığı ortamlarda sıkça kullandığı bir kelimedir Cadı kazanı.
Kelime anlamı ise;muhabbet esnasında belirli durumları ifade etmek için sarf edilen sözler.Bunu da özellikle dedikoducular,gerzekler,soytarılar ve ukalalar yapar.
Emet ilçemizde son aylarda Cadı kazanında neler oluyor?Yıllardır bir türlü tamamlanamayan yollarımız.Yine yıllardır  ilçemizde yaşanan içme suyu sıkıntıları.İşe alınmalarda ki adam kayırma ve siyaset.Yerel ve genel siyasette aşırı siyaset ve zıtlaşmalar.Maalesef çıkar ve menfaatleri için körü körüne  siyaset yapanlar.Birinin işi konusunda hasetlik ve çekememezlikler.Cadı kazanın da ana konular.
Son aylarda henüz tamamlanmayan yollarımız konusunda bir yetkili çıkıp açıklama yaparsa halk bilgilenir ve polemikler sona erer...
İşi alınmalarda hak ve adaletli gerçek ihtiyaç sahiplerine öncelik tanınmalı.Bu yaşıma kadar bir türlü giderilemeyen içme suyu sorunu var.Bu konuda ismi bende kalsın dağları ve su kaynaklarını iyi bilen arkadaşlarımız buralardaki suların ilçeye getirilmesi halinde su sıkıntısının yaşanmayacağını söylüyor.
Bir arkadaşım mevcut suyun yeterli olduğunu lakin alt yapının bozuk olmasından suların kanalizasyonlara aktığını ifade ediyor.Buna bende katılıyorum.Eski pik borular devre dışı bırakılarak yerine plastik borular devreye alındı.Boruların üzerine gelişi güzel taş ve toprak dolgu yapıldı.Bu da zamanla boruların delinmesine neden oldu.Ama bazıları ki iktidar mensubu gerzekler su sorunu  uzun yıllardır niye yapılmadığı yazmış.E be kuzum adama demezler mi 17 yıldır siz iktidardaydınız neden yapmadınız?
Şimdi belediye başkanı sayın Hüseyin Doğan ilçenin alt yapısı için yaptığı girişimler sonucu alt yapımı çalışmalarına başlanacak.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.Bu çalışmalarda elbette belirli bir süre her nimetin külfeti de olacaktır misali cadde ve sokaklarda sıkıntılar olacaktır.Buna da hazırlıklı olmalıyız.
Termal tesislerimiz ihalesi de Cadı kazanın gündeminde.Belediyemiz ve müstecir olacaklar arasında anlaşmazlık var.Bunu çözecek olan yargıdır.Ama gel gelelim herkes bu konuda ahkam kesiyor.Sanki herkes hukuktan anlıyor.Şu taraf haklı,diğer taraf haksız diyorlar.Yani ilçemizde alaylı avukatların sayısı çokmuşta bizim haberimiz yokmuş.
COVİT-19 REKORA KOŞUYOR HABERİNZ OLSUN
Son yüz yılın hastalığı Covit-19 değişik versiyonlarla dünyamızı kasıp kavuruyor.Aşı olan ülkelerde hastalık ve ölüm olayları azalırken ülkemizde ve maalesef ilçemizde Covit-19 vaka sayıları ve ölümler arttı.Hafta sonu güvenilir kaynaktan aldığım bilgiye  göre Emet merkez de150 den fazla pozitif vaka var.Karantina sayısları da artti.Tabiri caiz ise Covit-19 Emet ilçemizde rekora koşuyor.Bazı ilk ve ota dereceli sınıflarda Covit-19 görülmüştür.Önlemler de alınmıştır.Yetkililer uyarıyor.Herkesin aşı olmasını öneriyor.Maske ve mesafe konularında kurallara kesinlikle uyulmasını istıyorlar
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta