DESTEKSİZ ATIŞLAR SERBEST - A.Kadir Ekmekçioğlu

DESTEKSİZ ATIŞLAR SERBEST


31 Mahalli idareler seçimleri yaklaşırken adaylar ki;özellikle belediye başkan adayları seçmenlere ve vatandaşlara yapacaklarını sosyal medyadan,çarşı ve pazar ziyaretlerinde çeşitli vesilelerle anlatmaya başladılar.Bunlar önümüzdeki günlerde dağıtacakları el broşürlerinde de yer verecekler.

Kimse üzerine alınmasın. Geçmişin tecrübelerine dayanarak yazıyorum.Olmayacak veya yapamayacağınız işleri vaat etmeyiniz.Kalkıp da Emet’ e deniz getireceğim.Tren yolu yapacağım falan demeyiniz.Bir zamanlar yalan söylevlerde bulunanların seçim el broşürleri hala bir çok kişide var.Bunlara baktığımda gülüyorum.Neleradanmış,neler yapılmış neler yapılmamış diye.Yalanlarınızla ancak kendinizi kandırırsınız.

Bu ilçenin elbette bir çok sorunları var .Bunların bazıları genel bazıları ise yerel yönetimlerce yapılacaktır.Onun için her şeyi yaparım,yapacağız edebiyatı yapmayın. Tüm adaylara dostça önerim var. Belediyemizin mali durumunu öğreniniz. Kasada kaç lira parası,ne kadar alacağı ve  ne kadar borcu var buna göre hesap kitap yapınız.İlçemizin öncelikli işleri var.Yıllar yapılması vaat edilen ama yapılamayan alt yapı,su şebekesinin yenilenmesi projelerinizde olabilir.Ama bunları vaat ederken uzmanlarla görüşünüz.Belediyeninbütçesi bunlara müsait mi değil mi,parası,pulu var mı yok mu öğreniniz. Nerelerden kaynak bulacaksınız. Mutlaka ve mutlaka bir yeni şehir imar planı yaptırınız.

Yıllardır yerinde sayan bir Emet’imizi nasıl modern bir ilçe yapmak istediğiniz halka anlatınız.Çevre ilçelerden özeniyoruz.Belki tek başımıza bunu yapamaya biliriz.Ama komşu ilçe Hisarcık  ile iyi bir diyalog ve uyumlu ortak çalışma ile iki ilçe arasına organize sanayi alanını en kısa zamanda kurmanın yollarını arayalım.

Başkan adayları; gerçekçi vaatlerinizi şimdi açıklayınız. Seçildiğinizde de hemen uygulayın. Dönem sonuna bırakıp o zaman yapmaya kalkarsanız sorarlar adama ‘ bugüne kadar niye yapmadın diye.       

Sayın adaylar, ne olur belediye imkanlarını sosyal amaçlıda olsa azınlıklara gıda,fındık altın,giysiler olarak kullanmayınız.Emet il genelinde en pahalı su parası ödeyen ilçe.Suyu ucuzlatmanın yollarını arayınız. İlçemizin imajını bozan çöpleri zamanında toplayınız. Mahalle muhtarları ile sık,sık bir araya gelip onlarla istişareler yaparak birlikte çalışınız.Onlarda birer yerel yöneticidir.

Partilerde il genel ve belediye meclisinde yer bulamayanların partilerine kin ve nefret beslediği ve aleyhinde çalışacaklarını gözlemliyorum. Onlara soruyorum.Siz memleket ve Emet için mi,yoksa makam,mevkii ve sahibi olmak için mi yola çıktınız ha.Bazılarının da ortalığı karıştırma çabalarında olduğunu gözlemliyorum.Ne olur kimse kimseni gazına gelmesin. Sükunetle seçimleri yapalım.

Kim ne yaparsın,ne söylerse söylesin seçimlerde takdir Yüce Türk Milletinindir.

YAZIN SORALIM

Sevgili okurkarım,başkan adaylarından Emet için neler yapmalarını istiyorsanız bana yazın.Daha sonraki köşe yazımda sizin adınıza sorayım ve yazayım.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta