DÖRT DÖRTLÜK İLÇE OLDUK! - A.Kadir Ekmekçioğlu

DÖRT DÖRTLÜK İLÇE OLDUK!


GÜNÜN SÖZÜ: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
Bu yaşıma kadar ilçemizin bir çok sorunlarını, bu ilçede yaşayan hemşerilerimin dilek ve temennilerini haber ve köşe yazılarımda dile getirmeye gayret ediyorum. Bunların bazıları yapıldı, bazıları ise yıllardır ha bugün, ha yarın yapılacak denildi. Çaresizlikle hep bekledik. Kimseye soluyamadık. Kolumuzu kırdık, yen içinde gizledik.
Allah’ıma şükürler olsun ki bu günleri de gördük. Yıllardır bir türlü yapılmayanlar yapıldı. Çözülmeyi bekleyen sorunlarımızın da büyük bölümü de giderildi. Her iki konuda da emeği geçen adını sayamayacağım herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Sayelerinde her şeyimiz tam ve dört, dörtlük ilçe olduk.
*Nelerimiz yapıldı. Emet ilçemizin Tavşanlı, ,Gediz ve Simav yolları yapıldı. (Tavşanlı yolunda ki heyelandan sonra bölünmüş yolumuzda oldu)
*Yolun kalan bölümü ödeneği ayrılmış. Yola devam edilecekmiş.
*Yıllardır bir türlü ilçemize olması gereken uzman doktorlarımız yoktu. Bu nedenle de çevre hastanelere taşımalı hasta servisleri icat edildi. Şükürler olsun ki hastanemizin eksik uzmanları ataması yapıldı. 7/24 sağlık hizmeti verir hale geldi.
*Termal konusunda devasa yatırımlar yapılarak Emet ilçemiz ülkemizde aranan ve tercih edilen termal ilçe oldu.
*Dünya Bor rezevri olan ilçemiz deki işsizlik artık yöresel olunca şükürler olsun Emet ve Hisarcık ilçelerimizde işsiz gençlerimiz kalmadı.
*SİT ve kentsel SİT alanı ilan edilmesi sonucu virane hale gelen tüm ev ve iş yerlerinin SİT ve kentsel alan sorunu da çok değerli büyüklerimizin üstün gayretleri ile çözüldü. Artık herkes eski evlerini yıkıp yerine yeni evler ve iş yerleri yapabilecektir.
*Yöremizin ihtiyacı olan yaşlı ve kimsesizlerin barınabileceği huzur evimizin inşaatı tamamlandı. Yakında hizmete açılacak.
*Kapalı Pazar yerimizin inşaatı da nerede ise tamamlanmak üzeredir. İnşallah yakın tarih de bu güzide tesis halkımızın hizmetine sunulacaktır.
*Yıllardır bir türlü çözümlenemeyen araçların park sorunu da giderilecektir. Otopark temeli de yakında atılarak hızla bitirilerek hizmete açılacaktır. 
*Bor da çalışan ve Tavşanlı ve yakında Kütahya ya da talep edilen işçi servisi girişimler sonucu sona erecek. Bundan böyle Bor’da çalışanlar Emet de ikamet edecek. İlçe nüfusunu artıracaklar, ekonomimize olumlu katkısı olacak.
*Bölgenin en güzide piknik alanı olan Tahtalı mevkii de yapılan plan ve projeler sonucu en kısa zamanda tercih edilen piknik alanı olacaktır.
*Emet ve Hisarcık ilçelerinin belini doğrultacak küçük çaplı da olsa yapılacak organize alanı için yine büyüklerimizin de katkısı ile yakında yer tespiti yapılacak. Dışarıdan yatırımcıların gelmesi sağlanacak.
*KYK öğrenci yurdumuz da artık sona geliniyor. İnşaat yakında bitecek 2017-2018 öğrenim yılında öğrenci kabulü yapılacak İnşallah.
*Deprem riski nedeni ile yıkılan Cevizderesi ilk okulunun yeni binası İnşallah yeni öğretim yılına kadar tamamlanacak.
*Bor’lu çimento fabrikamız tamamlandı. Şükür bacasından dumanlar tütüyor. İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun.
      
BUNLAR DA GERÇEK
İlçemizde İnşallah güzel şeylerde olacak. Kütahya millet vekilimiz sayın Şükrü Nazlı ilçemize güzel ve müjdeli haberle geldi. Yıllardır özlemini çektiğimiz gençlik merkezinin hemen yapılacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde yer arayışı yapılacak. Muhtemelen de belediyenin altındaki depo olarak yer tadilatla gençlik merkezi olacakmış. Daha sonra da yeni hastane yakınlarına yeni tesis yapılacak. Halkın önerisi ise madem geçici olarak Şelale nin gençlik merkezine tahsis edilmesi.
İlçemizin de yer alacağı sıcak su ve jeotermal sondajları yapılacak. Dileğimiz ilçemizde daha gür kaynaklı sıcak su kaynakları ve jeotermal bulunur.
İçme suyu projemiz de çalışmalar hızla devam ediyor.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas