DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR - A.Kadir Ekmekçioğlu

DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR


GÜNÜN SÖZÜ: ADAMAKLA MAL TÜKENMEZ

Türk siyasetinin önemli şahsiyetlerinden 9 ncu cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel’in çok veciz ve güzel sözleri vardı. Bunlardan birisi de dün dündür, bugün bugündür sözüdür.

Türkiye de her dönemde seçimler döneminde siyasetçiler seçim mitinglerinde seçmenlerin oylarını almak için yöre halkına bol keseden vaatlerde bulunurlar. Seçimler bir daha ki seçimlere kadar verilen vaatler unutulur. Ne de vatandaşı arayıp sorarlar.

Şimdi bir Emet’li olarak ben soruyorum. Emet’in yolları yapıldı mı? Hastanemizin uzman doktor atamaları yapıldı mı? İşsiz gençlerimize iş sağlandı mı? Taşeron işçilerine kadro verildi mi? Yöremizin termal sularının değerlendirilmesi için bu güne kadar elle tutulur bir çalışma oldu mu? HAYIR.

Hafta başı ilçemize orman ve su işleri bakanımız  sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu teşrif etti. Kendisini ilk defa yakından görme fırsatını yakaladım. Konuşmasını dinledim. Çok sempatik olan sayın bakan ilçemizin yıllardır özlemini çektiği sağlıklı içme su sorunu çözecek Emet göledimizin en kısa zamanda bitirileceği müjdesini verdi. Gerek ilçemizde gerekse ülkemizdeki ormancılık faaliyetlerinde devasa çalışmalara imza atmıştır. Kendi bakanlığı için vatandaşın talepleri dinledi. Şahsen çok samimi gördüğüm sayın bakan Eroğlu’na bunları yerine getirir mi diyecek sorarsanız yanıtım. EVET.

Sayın bakanın ziyaretinde fırsat bulup ilçemizle ilgili taleplerini iletemeyen bir vatandaş sadece sözlü olarak ilçemize bir huzur evi yapılmasını istemiştir. Elbette Akparti ilçe başkanlığı geniş kapsamlı bir talep dosyası sunmuştur. Belediyenin de bir talep dosyası sundu mu bilmiyorum. İnşallah Emet ve Hisarcık ilçelerinde yaşayan binlerce insanın tercih ettiği Yenice köy sınırlarındaki Tahtalı mevkiinin bulunduğu yere bungalov tipi evleri yapılmasına izin verilirse halka daha güzel hizmet verir. Yetkililer ve ilgililer işin takipçisi olmalı.

YOL HARİTAMIZ OLMALI

İlçemizde nelerin olmasını, bunların yapılabilmesi için nasıl hareket etmemiz konusunda maalesef bir birliktelik sağlayamıyoruz. Toplumun yararına olacak kapalı Pazar yeri, kapalı otopark, yeni sıcak su kaynaklarının aranması ilçemiz için çok önemli. Belediyemizin bu konuda açıklamaları vardı. Havalar düzeliyor. Umarım bunların yapımlarına bir an önce başlanır. SİT belasından bir türlü kurtulamadık. İlçenin bir çok yeri gün geçtikçe virane hal alıyor. Gayri menkul sahipleri mülklerini ne tamir edebiliyor. Nede yıkıp yerine bina yapabiliyor.

Bu ilçe hepimizin. Burada yaşayacaksak Emet’in yaşanabilir bir ilçe olması için birlikte olmalıyız. Siyaseti ve particiliği bir kenara bırakmalıyız. Fikirler ve projeler üretmeliyiz. İlçeye yatırımcıların gelmesini sağlamalıyız. Onlara cazip imkanlar sunmalıyız. Yoksa havanda su dövmekten başka bir şey yapamayız.

Koca kıran yeni adı ile Bayrak tepe de sağ olsunlar DSİ özverili ve masraflı çalışmalar sonucu erozyonu önlediler. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Burada tekrar erozyon olmaması için burasının erozyonu önleyecek türlerde ağaçlar dikilmeli. Söylenenler doğru ise ıhlamur, akasya, badem ve ceviz ağaçları dikilecekti. Şimdi tam zamanı haydi burasını ağaçlandıralım. Eskiden olduğu gibi ağaç bayramını burada yapalım.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!