EMET’E GELEN VURDU GİDEN VURDU - A.Kadir Ekmekçioğlu

EMET’E GELEN VURDU GİDEN VURDU


GÜNÜN SÖZÜ: Kaderci toplumlar helak olmaya mahkumdur.

Bu yazıma başlamak üzereyken bir son dakika haberi ile resmen şok oldum. 17.10 1993 yılında belediye başkanımız İsmail Fidancı’nın döneminde Termal turizm alanı olan Emet termal alanı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bir yerdeki Termal Turizm merkezlerinin Turizm koruma ve gelişim bölgelikleri iptal edilmiş.Bunların arasında Emet Termal Turizm merkezi ve Hisarcık Termal turizm merkezide var.Bu konuda şimdilik ayrıntılı bilgi yok.Bu durum her iki termal bölgesine yatırımları engeller mi,yoksa termal alan diye yıllardır bahçe ve arsalarına ev yapmayanlar artık ev ve iş yeri yapabilecek mi? Bölgeye turizm yatırımlarını olumsuz etkiler mi?Beklemekten başka çaremiz yok.Akla şu soru geliyor.Emet Emet ve Hisarcık Bor maden sahalarının ve Emet’te yapılmakta olan sülfürik asit fabrikasının ileride insan sağlığına ve tarım alanlarına zarar verme ihtimali göz önüne alınarak ilçemizin ileride başka yere taşınması için mi bu karar alındı ki.

Emet ilçemizin yıllardır iki yakası bir araya gelmiyor.Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza rağmen yatırımlar yapılmıyor.Bor fabrikamızın külfeti bizim,nimeti başkalarının oluyor.İşçi alımlarında mağdur olan yine Emet.SİT belası Emet’i resmen bitirdi.Eski binalar dökülüyor.Her an can ve mal kayıplarına neden olacak.Tınlayan yok.Haydi yıkılma durumundaki evi yıktık. Bitişiğindeki yılların yorgunu olan içinde durulan ahşap binalar yıkılmayacak mı?

Bor’lu çimento fabrikası yapılacak denildi.Yıllardır bir taş üstüne taş konulmadı.Diğer ilçeler dev adımlarla gelişirken Emet ve Hisarcık ilçeleri arasına bir organize sanayi alanı kurduramadık. Köy hizmetleri şubemiz askerlik şubesi elimizden alındı.Yöredeki işsiz gençlere yaş tahdidi konularak ilçeden göçe mi zorlanıyorlar.Bu ve buna benzer birçok soru sorulabilir.

Ve Safiye Soyman’nın şarkı sözünden alıntı yaparak diyorum ki;Gelen vurdu,giden vurdu.Hayat bize zordu.Adamım da yoktu.Lafımnız ve sözümüz geçse.

TOPLUMA NE OLUYOR

Toplum ahlakı hızla bozuluyor.Nedenleri nikahsız ilişkileri özendiren TV.dizileri.Sosyal medyadaki açık ve ahlaksız paylaşımlar.Aile büyüklerinin çocuklarını kontrol etmemesi.Çocuklarına verdikleri harçlıklardan fazla para harcamalarının kaynağını araştırmaması.Çocuklarının kimlerle gezdiğini kontrol etmemesi bugün yaşananların ana temeli.Peki bu böyle devam ederse ileride telafisi imkansız olaylara kadar uzanacaktır

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!