EMET’E NE OLUYOR ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

EMET’E NE OLUYOR ?


GÜNÜN SÖZÜ:  Kötülük dünyada değil, insanın yüreğindedir.

Bir zamanlar 135 köyü,8 beldesi olan Emet 1980 li yıllarda bünyesinden iki ilçe çıkarılarak coğrafi ve siyasi yönden büyük darbe aldı.Şimdi hiçbir beldemiz kalmadı.Köy sayımız ise 37 oldu.Yıllarca bu ilçeye yeni iş sahaları açan hiçbir yatırım da yapılmadı.Bor’umuz var dedik dışarıdan işçi alındı.Yöre işsizleri ilçeden göçmeye başladı.

Emet bir tarım ilçesiydi.Şimdi tarımdan eser kalmadı.Son yıllarda sebebi bir türlü bilinmeyen hastalıklar yüzünden Emet ve çevresinde sebze,meyve ve hububat üretimi yapılsa da çiftçilerin emeklerini karşılamıyor.Görüştüğüm çiftçiler,tüm tarım alanlarında ürünlerde daha dalında siyah benekler ve çürümeler olduğunu söylüyor.Bazıları ise tarım alanlarına gökten bilinmeyen bir şeyler yağdığını bu nedenle her dalda ürün elde edemediğini yüksek sesle söylüyor.Bu durumu herkes görüyor ve biliyor ama bir şey yapmıyor.Çiftçiler tarım ilçe müdürlüğünün yörede ciddi  bir çalışma yaparak Bor işletmesi ve burada kullanılan sülfürik asidin zararları var mı,yok mu araştırmasını istiyor.Varsa ne gibi önleler alınacaksa alınması istiyor.Çiftçi mazot,gübre ve yem fiyatlarındaki artışlardan yakınıyorlar.Hayvanlık bu sene yüz güldürmedi.Besledikleri hayvanlar elde kadı.

2000-2006 Yıllarında Emet’te kayıtlı çiftçi vardı.Bugün bu sayı 1600.Buda gösteriyor ki Emet’te tarım bitiyor.İlçe genelinden hızla göç var.

Bu ilçeden göçün önlenmesi için acilen Emet ve Hisarcık ilçelerinin birlikte bir organize sanayi alanı belirlemeleri ve buraya yatırımcıların gelmesini sağlamalıyız.

TOPLUM AHLAKI YOK OLUYOR

Son yıllarda yaşadığımız ve yaşanan olaylara baktığımızda hiç alışkın olmadığımız olaylar oluyor.Sapık ve cani insanların yaptıkları olaylar sonucu adliyelerden ellerini kollarını sallayarak çıkmaları mağdur kesimi üzmektedir.Açık yazayım bu ailelerdeki kin ve öfke hat safhaya geliyor.Böyle devam ederse öç almak amaçlı saldırı ve cinayetler kaçınılmaz olacaktır.Buradan tüm ana ve babalara sesleniyorum.Çocuklarınıza sahip çıkınız.Onları çok dan takip ediniz.Uyuşturucu müptelası olup olmadığını araştırınız.Çevremizde sapık,cani ve uyuşturucu kullanan insanlar varsa onları en yakın güvenlik birimlerine haber verelim.

OKURLARIMDAN

Çöp konteynerlerinin çoğu haşat halde.Uzun yıllardır temizlenmediğinden çevreye kötü kokuları ile rahatsızlık veriyor.Aynı şikayet çöp toplama kamyonlarından da var.Katı atık birliği bunu duyunuz.

İlçede gelişi güzel araç parklarından dolayı trafik felç olmaktadır.Hele Salı günleri araçla bir tarafa gidip gelmek imkansız.

Okullar açılıyor.Bazı sürücüler sizden şikayetler var.Lütfen şehir içinde özellikle okul yollarında yavaş gidiniz.Benden söylemesi trafik ekipleri ensenizde boza pişirecek.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta