GELECEĞİMİZ YOK OLUYOR - A.Kadir Ekmekçioğlu

GELECEĞİMİZ YOK OLUYOR


GÜNÜN SÖZÜ: Çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke teslim etmek hepimizin görevi olmalı.

Son günlerde ülkemizde orman yangınları sayısı arttı.Geçen hafta bir günde 27 ayrı yerde çıkan orman yangınlarında binlerce hektarlık yeşil alanlar yandı.Dikkatimizi çeken orman yangınları her nedense deniz manzaralı yerde oldu.Buralar tekrar ağaçlandırma yerine lüks oteller ve villalar yapılması üzücü.Birçok yerlerdeki yangınlarda sabotaj şüphesi de var.Bazı yangılar anız yakılması,bazılarıda ormanlık alanlarda yapılan piknik sonrası ateşlerin iyice söndürülmemesinden kaynaklanıyor. Lütfen ormanlarımızı koruyalım. Yagınlar emek,sağlık, insanlık,gelecek iklim,su, oksijen ve ülke geleceğimizi olumsuz yönde etkiliyor.

Ayrıca son yıllarda ülkemizde altın madeni aramaları ve altın üretimi için ormanlık ve tarım alanları yok olmakla karşıkarşıya. Bunun yanında altın üretiminde kullanıla siyanür insan yaşamını da tehdit ediyor. Bu günlerde Gediz Murat dağında, Kazdağlarında altın üretimine karşı binlerce çevreci ve bugün bizlerin,yarınlarda da çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için mücadele vermekteler. Son günlerde ilçemizin Eğrigöz dağın yamaçlarında bulunan Küreci köyü bölgesindeki ormanlık alanlarda bir firmanın üç ayrı noktada altın madeni işletmesi için ruhsat aldığı ve yakında çalışmalarına başlayacağını öğrendim.Sayın devlet büyüklerimiz ve yetkililerimiz bölgenin en nadide ormanlarının ve emsali olmayan su kaynaklarımızı etkileyecektir.

BAYRAM ANILARI

Allah’a şükür bir kurban bayramını daha eda ettik. Allah bir daha ki bayramlara erdirsin.Bayram vesilesi ile bu bayram ilçe dışından gelen hemşerilerimizin sayısı geçen yıllara göre azdı.Bunun nedeni ekonomik sıkıntılar. Fakat bu açığı Emet termal resort  oteline gelen konuklarımız telafi etti. Öğrendiğime göre şifalı suları ile yurt içinde ve yurt dışında ün yapmış olan termal otelimize ilgi ve rağbet sonucu otel ful doluydu. Bayram vesilesi ile gelen konuklarımız ilçeyi görmek ve tanımak maksadı ile çarşıya çıktıklarında yöresel yemeklerimiz olan Emet kebabı ve yöresel ünlü keçi peynirinden yapılan Emet pidesini merak edip yemek istediler.Ama kebap ve pidecilerin bayram diye iş yerlerini açmaması konuklarımızı bu damak zevkinden mahrum etti.

Bayram süresinde gelen yerli veya yabancılar ilçemizin trafik ve park sorunundan yakındılar. Bayram süresinde ilçede nöbetçi lokanta veya çorbacı dükkanlarının kapalı olması de eleştirilen konuların başındaydı.

Vatandaşlarımızın en çok yakındıkları önemli konusu ise;ilçedeki düğünlerde müzik seslerini aşırı derecece yüksek olması.Bir çok vatandaş evlerinde ki hastaların aşırı müzikten rahatsız olduklarını bir o kadar da gece geç saatlere kadar devam edem bu eğlencelerin çocuk ve yaşlılarının uyuyamamasına neden oldu şeklinde talepler geldi. Tamam herkes düğünlerinde eğlenmeli ama,aşırı müzik sesi ile geç vakitlere kadarda kimseyi rahatsız etmeye hakları yok. Umarım ilgililer konuya hassasiyet gösterir.Bayram vesile ile bir çok kişilerle sohbetlerimiz oldu.Bu sohbetlerimizde konuları bir özetle köşemde yazmamı istediler.Bende seve seve yazıyıorum. Düğünlerde her ne kadar jandarmanın ve muhtarlarımızın uyarısına rağmen havaya silah sıkmalarından yakınan çok.Geçmişte bu yüzden ölüm ve yaralanmalar oldu.Lütfen düğünlerde silah kullanmayınız. Yine son günlerde özellikle gençler arasında fındık kabuğunu doldurmayacak ve alkolünde etkisi ile gençler arasındaki çıkan kavgalarda ölüm ve yaralanma vakaları oldu. Bunlar üzücü olaylar. Aile reisleri çocuklarınızla ilgileniniz. Günlük yaşamlarını, oturup  kalktıkları yerleri ve arkadaşları izleyin. Yoksa vakit çok geç olabilir. Bayan sürücüler bazı erkek ve genç sürücülerin yol vermedikleri gibi el,kol hareketlerinden şikayetleri var.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta