Hayat Dostlarla Güzel - A.Kadir Ekmekçioğlu

Hayat Dostlarla Güzel


GÜNÜN SÖZÜ: Dostluk yaşama güzellik katar.
Yaşadığımız hayatta hepimizin dostları vardır. Bu dostluklar bazılarına göre kişisel çıkarlara dayanır.Bu dostluklar kısa sürelidir. Birde dostluklar pazara kadar değil mezara kadardır.Bunu niye yazdığı merak edebilirsiniz. Yazıyorum.
Yaşamımda bu güne kadar her siyasi görüşte, makam ve mevkileri ne olursa olsun,sınıf  ayrımı yapmayarak edindiğim binlerce dost edindim. Bu dostlarımdan Emet ilçemdekiler de dahil görev yapmış ve ilçemden ayrılmışları sık,sık arar hal ve hatır sorarım. Onlarda aynısı yapıyorlar.Bir süre önce ilçemizde 30 önce görev yapmış çok değerli dostlarımız ve son olarak da Emet’lilerin unutamadığı eski kaymakamımız sayın Halis Aslan da ilçe ziyaretlerinde bizleri de ziyaret ederek onurlandırmışlardır. Bazı arkadaşlarım bana sitem ederek sen rütbeli ve cübbelileri seversin diye takılırlar. Hayır ben her dostumu severim.Bir işleri için gelen insaların işlerini hiçbir menfaat gözetmeksizin bu dostlarıma yaptırdım.Yaptıramaya da devam ediyorum.Bundan da büyük haz duyuyorum.İşte bu nedenle hayat dostlarımla güzel.
GARİP AMA GERÇEK
Sosyal medya sayfamda Yerel Esnafa sahip çıkınız sloganı ile  paylaşmıştım. Herkes kendilerince yorumlar yazdılar. Çünkü o yerel esnaflar paralı,parasız her türlü kolaylıkları gösterirken AVM ve benzeri mağazalar çıkınca küçük esnafı bir çırpıda sildiler. Yerelden aldıkları malları değiştirme imkanları  varken de bu imkanı sağlamayan mağazalara yöneldiler.
Size yaşanmış bir olay anlatayım. İlçemizin eski belediye başkanı ve nüktedan kişilerden Oruço lakaplı Ahmet Oruç ilçe dışından alış-veriş edenlere;”Yahu niye yerli esnaftan mal almıyorsunuz*.Paranız dışarıya gidiyor. Bu kişilerin Emet’e hiçbir katkısı olmuyor. Ama ilçede cami,okul,hayır ve hasanat işleri olduğunda ellerinde makbuzlarla para toplamaya da yerli esnafa geliyorlar. Ben bu işe çok kızıyorum.”Derdi rahmetli Ahmet Oruç yerden göğe kadar haklı.Yerli esnafdan mal alma.Para kazandırma sonra da esnafa yardım makbuzu uzat.
Geçenler sosyal medyada gördüm ve okudum. Bir vatandaş interten 3000 liraya Laptop siparişi vermiş.Kargodan gelen paketi açtığında bir de ne görsün. İçinden çam ağacı çıkmış.Bu ve benzer nice internet satımı doalndırıcılığına tanık oluyoruz.
GÜZEL BİR JAPON ATA SÖZÜ
Sosya medya sayfalarını gezerken hoşuma giden bir Japon atasözü gözüme ilişti. Bakın ne diyor japon atasözünde.”Geri kalmış ülkelerin ortak özellikleri.1)Çok televizyon izlenir.2)Çok az kitap okunur.3)Particilik fazladır.4)Ön yargı çoktur.5)Bilimden uzaktır.6)İnsanlara saygılı değildir.7) Toplum duyarsızdız. Sanırım bu sözün büyük bölümü Türk toplumunu tarif ediyor. 
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta