HAYDİ BAKALIM KOLAY GELSİN - A.Kadir Ekmekçioğlu

HAYDİ BAKALIM KOLAY GELSİN


GÜNÜN SÖZÜ:Düşünürken dikkatli,uygularken kararlı olunuz. (Charles Hale)

Yerel seçimde partiler seçime katılacak belediye, belediye meclisi ve il genel meclisi listeleri ilçe seçim kuruluna teslim edildi.Hal böyle olunca tüm partilerde seçim startı verildi.Partiler ve adayları ilçe genelinde ziyaretlerine tüm hızları ile devam ediyorlar.Projelerini anlatıyorlar.Halkın taleplerini not alıyorlar.Bu vesile ile tüm partilere ve adaylarına kolay gelsin diyorum.

Partiler ve adaylar seçim çalışmalarında sosyal medyayı da kullanıyor. Seçmenlere buradanda ulaşıyorlar.Bunları beğenenler olduğu gibi elbette beğenmeyenlerde olacaktır. Eleştirilerde de bulunabilirler. Ama bazılarının eleştiri sınırlarını aşarak ağır ithamlarda bulunması cidden hiç hoş değil.Bunlara gerek yok.Yarın yine neş’e ve tasada birlikte olacağız.

Geçen hafta okurlarıma sordum. Adaylardan neler istiyorsunuz diye.Özelden çok mesajlar gönderenoldu.

İşte okurlarımın talepleri. Belediye başkanı Mustafa Koca bir zamanlar halkla yüz,yüzetoplantıları yapardı.Belediyenin yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırdı.Bunlardan vazmı geçildi.Yoksa bir halk günü yapıp son dönemdeki çalışmalarını anlatmayı düşünüyor mu?

Belediye başkan adayları birlikte halkın karşısına çıkıp centilmence birbirlerini kırmadan projelerini halka anlatmayı düşünüyorlar mı?

Adayların yoğun bir şekilde hediyeler dağıtması israf ve bunların kaynakları veya varsa sponsorları kimler, diye soruyor okurum.

Hamamlarda 65 yaşındakilerden para alınmaması olayına olumlu ve olumsuz görüşler var.

Niye bu güne kadar değil de şimdi böyle bir uygulama yapılıyor. Böyle olacağına ilçemizdeki yaşlı,garip ve yoksul insanlara ücretsiz yapılsaydı daha iyi olurdu diyenler var.Öğrencilere indirim yapılsın diyenler çoğunlukta.Gazilerden ve şehit ailelerinden ücret alınmasın diyenler var.Mevcut uygulama ile hamamlarda yoğun kalabalık oluşuyormuş.Diğer vatandaşlar kalabalıkdan ve izdihamdan yakınıyorlar.Hiç olmaza bu 65 yaş uygulaması hafta da bir gün ve günü belli olsun diyenlerde var.Yada zaten emekli maaşı alana gerek yok genelde fiyatta bir indirim yapılıp herkese adil fiyat uygulaması olsun diyen çoğunlukta

Hamamlardaki yaş uygulaması belli bir kısma yarıyor. Belediye bunun yerine su fiyatlarını düşürmeli talebi de var.

Termallerin atık sularının seracılıkta kullanılmasının yolu açılsın diyen okurda var.Şaşaşalı iftar yemekleri yerine garip ve fakir ailelere ramazan süresince yemek verilsin talebi var.Mezarlık ve cenazelerde fakir ve yoksullardan,şehitve gazilerden para alınmasın diyenler var.Ayrıca modern cenaze yıkama aracının temini ile belediye gassal kadrosu ve belediye imamlığı hizmeti aktif hale getirilsin diyende var, Seçilen başkanların belirli zamanlarda halk günleri tertiplensin.Pazaryerleri yeniden düzenlensin.Başı boş köpekler için hayvanların sağlıklı barınaklarda yaşaması sözleri niye askıya alındı.Kaldırımlardaki bozuk olan yollar dile getirilmekte. Ayrıca çöp bidonlarının çevresinin  bir çöp yığını halinde pislik içerisinde olduğunu beyan eden çoğunlukta.

Hiç yoktan SİT ilan edilen Emet’i  bu beladan kim nasıl kurtarmayı düşünüyor.

Seçim heyecanı yaşamayan ve kime oy vereceğinin kararını veremeyen seçmen sayısı da hayli fazla.

YOL ÇİLEMİZ BİTMEDİ

Emet-Tavşanlı yolunda yapıldığı günden beri dört defa çökme oldu.Her onarımdan sonra çökmeler bir türlü onarılamıyor.Bunun sebebi nedir birisi çıksın açıklasın.Devletimizin milyonlarca parası heder ediliyor.Bursa bölge müdür ve teknik ekibi bölgeye gelerek teknik incelemelerde bulundu.Aldığım bilgilere göre tetkik çalışmalarından sonra yarım kalan yolumuzun yapımına devam edilecekmiş.

Yolun yapıldığı Günlüce köyünün aşağı mahallesinde bazı binalarda küçük çaplı çatlar olmaya başlamış.Yetkililerin bilgisine sunulur.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta