İki Arada Bir Derede Kaldık - A.Kadir Ekmekçioğlu

İki Arada Bir Derede Kaldık


GÜNÜN SÖZÜ: Akılsız,plansız projeler boşuna emek sarf etmektir.
 Yazı başlığı günümüzde tam Emet’e göre söylenmiş bir söz.Bu sözün kısaca tanımı sıkışık zor şartlar altında kalmak.Neden mi?
Emet ilçemizde Bor madeni bulunmadan ilçede yöremizde atalarımızın tek geçim kaynağı tarımdı.Elma,erik,ceviz,badem,yerli domates,pancar,haşhaş,hububat ve üzüm yetiştirirler ve üzümden de pekmez ve ağda yapıp yurdumuzun birçok bölgesinde Emet Ağdası,Emet Pekmezi diye nam yapmıştı.Bu uzun yıllar devam etmiş bir tarım ilçesiydik.Taki Bor madeni bulunduktan sonra madenin tozları ve kontrol edilemeyen yağmur ve sel sularından sonra tarımda verim düştü.İnsanlar Bor madeninde çalışmayı tercih ettiler.İlçede tarım üretimimiz düştü.
Emet sonra Bor madenleri çıkran özel ve devlet kurumlarının maden şantiyesi oldu.Zengin orman kaynaklarımızdan yeterince yararlanamadık kaymağını başka yerler yedi.
Gelelim bu günlere.İlçede dışarıdan işçi alımları.İlçe dışına verilen servisler sonucu ilçe işsizlikler ve akabinde gençlerimiz ilçeden göç ettiler.Böylesine yer altı ve yer üstü birçok rezervleri olan Emet ne bir tarım ilçesi,nede küçük ölçekli bir ilçe oldu.Tabiri caiz ise Emet iki arada bir derede kaldı.Termal turizm ilçemizin tek umudu.Yoksa Emet küçülmeye mahkum.
BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR
Ülkemizde geçim şartları her geçen gün zorlaşıyor.Emekliler başta olmak üzere maaşlarıyla geçinemez duruma düştüler.Ülkemiz etrafı savaşlar yüzünde ateş çemberinde.Mülteciler sorunu ayrı sorun.Corona virüsü kapımızda.Hal böyleyken TBMM de partiler arasında istenmeyen kavgalar ve ağır söz düelloları.Bunu kimse tasvip etmiyor.Ama kasap et derdinde.Kuzular ve koyunlar can derdinde.
İlçemizde durum  çok farklı değil.Televizyon ve gazete haberlerinden sonra hala inadına bazı partililer arasında zıtlaşmalar oluyor.Beyler,bu ilçede zıtlaşmaya ve kamplaşmaya gerek yok.Bundan kimse yararlanmasın.Gelin birlikte bu ilçeye neler yapabiliriz,neler yapmamız gerektiği konuşalım.
GURURLUYUZ
Kurtuluş savaşı döneminde Emet ilçemizin ayrı bir yeri vardır.İşgal kuvvetlerine karşı Anadolu da örgütlenmemizde önemli görev yapan  Dr.Fazıl Doğan nın anılarını içeren Milli Mücadele Yılları eseri Ecdad derneğimiz satışa sunulmuştur.İlçemizin kahramanlıkları içeren bu eseri her Emet’li alıp okumasını ve bir anı olarak saklamasını öneriyorum.İlçemiz tarihi ile her zaman her konuda belgeleri ile katkıda bulunan sayın Ali Duyan hocama,rahmetli  Doç.Dr.Mehmet Gürkan ve Hasan Şallı albayıma çok teşekkür ediyorum.Ruhları şad olsun.
HAYIRLI OLSUN
S.S. Emet ve havalisi Taşıyıcılar kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı.Gayet olgun ve güzel geçen genel kurulda Hüseyin Korkmaz ve arkadaşları Kooperatif yönetime seçilmişlerdir.Hüseyin Korkmaz’a ve ekibine hayırlı olsun.Başarılar diliyorum

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta