İşin Şakası Yok,Durum Vahim - A.Kadir Ekmekçioğlu

İşin Şakası Yok,Durum Vahim


GÜNÜN SÖZ: Sağlıklı ve uzun yaşama için EVDEKALALIM
Küresel ve ulusal bir tehlike olan Korana virüsü hepimizi tehdit ediyor.Devletimiz çok ciddi önlemler alıyor.65 yaş üstünün evde kalması isteniyor.Ama buna ne kadar uyuluyor.Maalesef buna uymayan çok kişiler var.Sağlık uzmanlarının uyarılarına ne kadar uyuyoruz?
Ülke genelinde tüm sağlık çalışanları 7/24 bizler için çalışırken hepsi perişan halde.İlçemizde kaymakamımız Hasan Çiçek işi sıkı tutuyor.İlk günden itibaren belediye,emniyet,jandarma,muhtarlar,diyanet görevlileri ile toplantılar yaparak bizlerin sağlığı için uğraş verirlerken birde tüm vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını gidermek için kapa kapı dolaşıyorlar.
İlçe merkezinde polis,köylerde ise jandarma 65 yaş üstü olanların dışarıya çıkmaması konusunda insanları uyarıyorlar.Ama bazı angutlar bunlara uymuyor.Bana bir şey olmaz diyerek yasakları delmeye çalışıyorlar.Yapmayın beyler,ne olur yapmayınız.Kendi sağlılığınızı düşünmüyorsanız çocuklarınızı,torunlarınızın ve çevredeki insanların sağlığını düşünün. İlçemizde gençlerimiz bravo.Onlarda kenetlenerek evde kalanlara ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını evlerine götürüyorlar.Kendilerini yürekten kutluyorum.
Belediye başkanımız Hüseyin Doğan maske ihtiyacımızı karşılamak için maske bezi kumaşları almış.HEM ile işbirliği yaparak gönüllü bayanlarında dikim yardımı ile maske dikimine başlandı.Yakında halkımıza dağıtılacak.Başkan Doğan ve Emet HEM ni kutluyorum.
NE İSTENİYOR
Halkbankası,Ziraat bankası ve Vakıfbank  esnaların,çiftçilerin ve vatandaşların borçlarını erteledi.EMET Esnaf Kefalet kooperatifi ve Halkbank esnaf kredilerini erteliyor.Kooperatif ortaklarımız borç ertelenmesinden yararlanabilmek için kooperatife uğrasınlar.Bor da çalışan işçiler sıkıntılı.Bunlara da sahip çıkılmalı.
Küçük esnaf ve sanatkarlar.Virüs nedeni çarşıda kimse yok.Alış verişler durdu.Müşterilerinin taksitlerini ödeyememesi nedeniyle kaygılı.Bankalardaki çek ve senetlerini nasıl ödeyeceklerini ve ne yapmaları gerektiğini soruyor.Kahvehaneler ve benzeri yer işletmecileri,çalışan insanlar nasıl geçineceğiz.Devlet bize yardım elini uzatsın diyor.Aileler evlerinde yaşlılar olduğunu ve mümkünse komşu,akraba ziyaretleri yapmamasını istiyor.Hassas bir dönemdeyiz.Yerlere çöp atılmasın.Doğalgaz,elektrik başta olmak üzere telefon ve diğer ödemelerin ertelenmesi isteniyor.
Sonuç; Durum vahim.işin şakası yok.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta