KOCAKIRAN YİNE YEŞERECEK - A.Kadir Ekmekçioğlu

KOCAKIRAN YİNE YEŞERECEK


GÜNÜN SÖZÜ: Yarın kıyamet kopacağını dahi bilseniz elinizdeki fidanı toprağa dikiniz.(HZ.MUHAMMED S.A.V)

Yıl 1995 Isparta ili Senirkent ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu ilçede can ve mal kaybı olkuştu.O yıllarda TEMA Emet şubesi Emet şubesi başkanı öğretmen Cemil Işık Koca TEMA genel başkanı Hayrettin Karaca’yı Emet’e davet etmiş ve Koca kıran tepesindeki heyelanı göstermişti.Hayrettin Karaca buranın killi bir toprak yapısına sahip olduğunu,acilen ağaçlandırma olmazsa Senşrken faciasının Emet’te yaşana bileceği söyledi.

Bunu üzerine Emet belediye başkanı İsmail Fidancı ve TEMA şube başkanı Işık hemen aağaçlandırma çalışmalarına başlamıştı.Maalesef semt sakinlerin,n nhayvan otlatmaları sonıucu bu çalışmalardan beklenen sonuç alınamadı..Yıl 2012 DSİ il müdürlüğü ve hemşerimiz Metin Korkmaz’ın katkıları ile 2013 yılından bu güne çam,akasya,sedir ve bademden oluşan 25 bin fidan toprakla buluştu.Önemli ölçüde burada heyelan önlendi.Fakat tepenin geniş olması ağaçlandırmaların devamı gerektiğinden DSİ Kütahya il müdürlüğü ve Metin Erkul kardeşimizin yeni projeler geliştirmesi üzerine önümüzdeki hafta buraya yüksek boylu 500 özel fidan dikimi yapılacak.Akabinde de 1500 civarında çam,sedir,akasya ve köknar dikilecek. Çalışmalar yine devam edecek ve Koca kırana toplam 50 bin fidan dikilecektir.İnşallah böylece Koca kıranın heyelan tehlike önlenecek ve Koca kıran tepesi Yeşil tepe olacak.Bu çalışmalarından dolayı DSİ Kütahya il müdürüne ve değerli personeline ilçem adına çok teşekkür ediyorum.

OLMAZ BÖYLE BİR ŞEY

İlçemizden çöplerden şikayetler var. Konteynerlerin eski olmasından yaşanan sıkıntılar var.Belediye bunların bakımı yanında yenilerini alacacak.Fakat bazı kişiler sırf belediyeye muhalif olmalarından dolayı çöplerini konteynerlere değil yere bıraktıkları ve sokak hayvanları da bunları çevreye saçıyorlar.Sonrada çöpler alınmıyor diye feryat ediyorlar.

Bazı araç sürücüleri de yine aynı mantıkla araçlarını gelişi güzel cadde ve sokaklara park ediyorlarSonrada bize bu ilçenin araç parkı sorunu niye haber yapmıyorsunuz diyorlar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta