KRAL SAĞIR VE DİLSİZ - A.Kadir Ekmekçioğlu

KRAL SAĞIR VE DİLSİZ


GÜNÜN SÖZÜ : Der bir değil hangisine yanalım

Bu hafta Emet ve Hisarcık ilçelerimizde  yaşayanları çok yakından ilgilendiren konuyla yazıma başlıyorum.

Bor işletmesine alınacak işçiler konusu Bor dan dolayı zarar gören her iki ilçedeki işsiz gençlerimizi umutlandırdı.Zira bir çoğu işsiz ve bir o kadarı da taşeron işçisi elbette bu insanlar kalıcı ve kadrolu işçi olmak istiyor.Bizde Bor’a alınacak çeşitli bölümleri okumuş yüzlerce insanın olduğunu, bu defa yöreden işi alınmasını yetkililere duyurmak istiyoruz.

Yine yetkililere, son yıllarda hiçbir tarihi değeri olmayan,1922 Yunan işgalinden sonra derme çatma yapılan ahşap evlerin SİT kapsamına alınması ve yüzlerce ev ve iş yerinin tescillenmesi ilçeye yapılan en büyü kötülük,hatta hainliktir.Şimdi devlet bu konuda bir yeşil ışık yakmış.SİT ve SİT kapsamında tescillenen binaların yeniden gözden geçirileceği ve ilgililerin taleplerde bulunmasını bekliyor.Bu Emet için son bir şans olacaktır.Hani bazıları bu ilçedeki tescilli ve SİT kapsamına alınan yerler ile ilgileneceğiz demişti.Haydi bakalım bu önemli konuda halkı bilgilendiriniz.Ne yapılması gerektiğin anlatın.Önlerine de düşün bu sorunu giderin.Huuuu duydunuz mu?

YİNE TOKİ Mİ

Son günlerde ilçe gündeminin ilk sıralarında ilçeye 4 ncü TOKİ yapılacağı açıklamalarından sonra bir telaş ve heyecan görülüyor.

Burada kastım hiç kimsenin evsiz ve barksız kalması değil.Elbette fakir ve fukara ev sahibi olsun.Ama nasıl?

Soruyorum.Herkesinde doğru ve mantıklı cevap vermesini beliyorum.Emet son 20 yılki nüfusa sahip mi?Ne kadar insanın işsizlik başta ve sair sebeplerden dolayı ilçeden göçtüğü görmüyor ve bilmiyor mu?Bal gibi de biliyor.Dün bir telaş vardı ilçede ellerinde TOKİ evrakları ile gezenlerin ellerindeki şartlara baktık dostlarımızla.İnceledik ve şu kanata vardık.

Haydi peşinatları zar ve zor ödediler.En küçük ve düşük taksit 400,bazılarında ise 600 lira.Her altı ayda fiyatlara enfilasyon yansımaları ile taksitler artacak.2 artı bir fiyatı bugün ortalaması ile 120-130 bin lira.Yarına Allah kerim.Gözlemlerim,bu şartlarda garip,guraba zor ev sahibi olur.Hevesle yazılanlar yarın hüsrana uğramasın.

Geçenlerde sosyal medyada ünlü iş adamımız sayın Rahmi Koç’un bir açıklamasını gördüm.Okudum ve bana göre doğru söylemiş.

Koç :Bir yer bina ve konutlar yapılarak büyümez.Yeni iş sahası yatırımları yapılarak büyür.Bir yerde ne kadar çok şantiye de varsa o kadar da yolsuzluk ve suistimallere açık olur.

BİR YIL DAHA GERİDE KALIYOR

2016 yılı ülkemiz acından iyi geçti denemez.Terör,hainlerin darbe girişimleri sonucu yüzlerce insanımızı terörden,son olarak da Adana-Aladağ yangınında 12 kişiyi yitirdiler.Hepsine Allah rahmet eylesin.

İlçemizde 2016 neler yapıldı,neler yapılmadı tartışmasından çok 2017 de nelerin yapılması gerektiği planlamalıyız.

Bu konularda kaymakam Mahmuthan Arslan ve Akparti ilçe başkanı Mehmet Yağcıklı toplantılar yaptılar.Gerekli notlarını da aldılar.

Yerelde yapılacaklar ve genelde yapılacaklar konusunda sanırım açıklamalarda da bulunacaklardır.Şanssız bir yıl yaşadık.Yollarımız çeşitli nedenlerle tamamlanamadı.Köy yollarımız konusunda önceki gün köy muhtarları sıkıntılılar.Zira köylüleri muhtar yaptıramıyor diyor.Muhtarların bunda suçu ney ki? İsteyenin bir yüzü kara,yapmayanın ise iki yüzü kara.Ama şu Yağcık,Umutlu,Eğrigöz ,Samrık yolu bir yapılabilseydi.

Umarım ve dilerim 2017 yılında çok şeylerin yapılması arzularımızdır.Yerel yönetim 2016 neler yaptı,2017 hedeflerini açıklayacağı bir yüz,yüze toplantısı yapacak mı?Çünkü geçmiş yıllarda onlar başlattılar yüz,yüze toplantılarını da maalesef devamını da getirmediler.Ne dersiniz yüz,yüze gelinsin mi?

Ben bunları yazıyorum ama kral sağır ve dilsiz

ACIMIZ BÜYÜK

Adana ili Aladağ ilçesinde meydana gelen yangın faciasında 11 minik kız öğrencimiz ve bir eğitmenimiz yaşamlarını yitirmişlerdir.Ölenlere Allah dan rahmet kederli ailelerini de baş sağlığı diliyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta