Makus Talihimiz - A.Kadir Ekmekçioğlu

Makus Talihimiz


GÜNÜN SÖZÜ:  Emet’imizin kaderi ne zaman değişecek.
Makus Arapça bir sözlük.Kısaca anlamı ise ters dönmüş,bir türlü düz gitmeyen uğursuz kötü.
Emet ilçemizin sorunları doğru dürüst giderilemedi.Özet olarak Emet makus talihi yenemedi.Eskiye göre de işlerimiz düz gitmiyor.Bunun nedenlerini yazsak sayfalar almaz.Ama burada yaşayan 7 den 70 herkes bunun sebeplerini az veya çok biliyor.Ama makus talihimizi durdurmak için kimler ne yapıyor?
Aşamadığımız gibi kötü gidenler neler.En önemlisi arsenik.Bor madenin bulunduğu yerlerde daha fazla olan arsenik bünyesine girince kalp,kanser ve felç hastalığına neden oluyor.İlçemizin bazı sularında dünya ölçeklerinin kat kat üzerinde arsenik mevcut.Arsenikli su ile sulama yapılan bölgelerdeki ürünlerde arsenik mevcut.Yıllardır sağlıklı içme suyuna kavuşamayan Emet’i daha sıkıntılı günler bekliyor.Emet Bor işletmesi iki yeni sülfürik asit fabrikası yapıyor.Küreci köyümüzde bulunan altın madeni de üretime başlamak için sondaj çalışmaları yapıyor.
Hafta başı CHP Kütahya millet vekilimiz sayın Fazıl Kasap ilçemize geldi.Kaymakamımız sayın Hasan Çiçek ile görüşerek ilçemiz ile ilgili bilgi alış verişinde bulundular.Kasap belediye ziyaretinde başkan vekili Mehmet Düz ile görüşmesinde ilçe sorunları ele alındı.
Fazlı Kasap geçen yıl 3 eylül 2019 dailçeye arıtılmış içme suyu verilecek denilen Sorgun barajının hala hizmete açılmamasını,Bor fabrikasının çevreye olumsuz etkilerinin bulunduğunu gündemine aldığını TBMM de bunu dile getireceğini işin de sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.Haydı hayırlısı sayın Fazıl Kasap.
ZAFER HAFTASI BAŞLIYOR
Ülkemizin işgal yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan mücadelesinin dönüm noktası olan Büyük taarruzun bu sene 98. Yılı Dumlupınar ilçemizde meydana gelen savaşta binlerce vatan evladımız şehit oldu.Akabinde kazanılan yine baş komutan Atatürk’ün başında olduğu şanlı ordumuz savaşı kazanması ile 30 ağustos meydan muharebesi.İşgal döneminde Yunanlılara karşı toplu direniş de bulunan Gaziemet’liler canları pahasına ilçemizi Yunanlılardan temizleşmişlerdir.Bu nedenle tüm ulusumuzun ve ilçemizin kurtuluş gününü kutluyorum.Bizlerde bu 30 ağustos  Zafer bayramı ve ilçemizin kurtuluş günü olan 3 eylül 2020 günü iş yerlerimize ve evlerimize şehitlerimizin kanı ile bezenmiş şanlı Türk bayrağımızı asalım.
OKURLARIMDAN
Covid-19 hızla yayılıyor.Bunun sebebi bizleriz.Kurallara uymuyoruz.Maske,sosyal mesafe,hijyenik temizlik ve kalabalık ortamlardan kaçınmazsak covid-19 pirim veririz.Lütfen kurallara uyalım.Uymayanları da uyaralım.
Hububat hasadından sonra bazı kişiler anız yakıyor.Bu ormanlık alanların yanmasına o topraklarda bulunan binlerce hayvanların yanmasına neden oluyor.Lütfen anız yakmayalım. Covid-19 nedeni ile ilçe pazarı hıfzıssıhha  kurulunca ilçe pazarı kapatıldı.Dışarıdan satıcının girmesi yasak ama yerli çiftçilerimizin ürettikleri ürünlerini Salı günü dahil ilçemize getirip  satmaklarında bir sakınca yoktur.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta