MEVKİ VE İTİBAR - A.Kadir Ekmekçioğlu

MEVKİ VE İTİBAR


GÜNÜN SÖZÜ: Yeryüzünde böbürleneryürüme;sen ne yeri yaratabilirsin ne dağlara ulaşabilirsin (İsra uresi,37)

Makam ve mevki sahibi olmak ve bunun getirdiği itibar,dünya hayatının tuzaklarından birisidir. Bu nedenle insanın kendisini üstün görmesi ve kibirlenmesi son derece yanlış ve anlamsızdır.Çünkütarihde mevki sahibi olup yekselen ve çok büyük güce sahip iken bir anda bunların hepsini kaybeden insanların örnekleri ile doludur.Herkes de kendi çevresinde bu örneklere tanık olmuştur. Bu örnekleri gördükleri halde makam,mevki ve servet sahipleri bunun farkına hala varamıyorlar.Kur’anda bu kişilerden ve bu kişilerin ahiretteki durumlarından şöyle bahsedşlmiştir. Dinlerini bir oyun ve eğlence edinenleri ve dünya hayatı kendilerini mağrur kılanları bırak.Onunla hatırlat ki bir nefis kendi kazandıkları ile helake düşmesin(böylesinin) Allah’tan başka ne bir velisi,ne bir şrfaatcisivardır.Her türlü fidyeyi verse de kabul olunmaz.Bu nedenle kimse Allah’ın verdiği gücü,makam ve mevkii bir başkalarını aşağılamak maksadı ile kullanmasın.Örneğin;Emet’te bir kurum veya kuruluşta görev yaptığınızda insanlara zülüm edenleri,işleri için geldikleride bugün git,yarın gel diyenleri çok gördük.İnsanlarıköylü,şehirli,sağcı veya solcu  diye ayırıp ayrıcalık muamele yapanlar oldu. Peki sonra ne oldu.Bunlar emekli olduklarında veya görev süreleri sona erdiğinde çarşıda,köyde kentte yüzlerine bakanlar oluyor mu.Birde aksini yapanlara bakalım.Allah’ın verdiği her türlü makam,mevki,para ve gücünü Allah rızası için,kimseye ayrıcalık tanımadan insanlara yardım olanlar ne oluyor.Her yerde itibar görüyor.Ahde vefalı insanlar onu her zaman kucaklıyor. Sanırım bu kısastan payını alanlar olmuştur.

Ne olur.Allah’tan bir şey isterken her şeyin hayırlısını isteyelim. Yukarı da yazdığım gibi halka ve topluma yararlı olmaya çalışalım.Hesabını veremeyeceğimiz serveti,layıkı ile temsil edemeyeceğiz makam ve mevkii bizde uzak tutsun. Nasip de etmesin.

SİYASET ARENASI

Yerel seçimlere gün gün yaklaşıyoruz. Partilerden aday olmak isteyenler tempolarını artırıyor.AKP  den aday adayı olmak isteyenler hayli fazla. Çoğunluğu de gerçekten temiz ve dürüst insanlar.Allah haklarında ne hayırlı ise onu versin.Bunun dışında muhalefetten aday olmak isteyenlerin isimleri de ortalıklarda dolaşıyor.Onların da içinde saygın ve seçkin insanlar var.Ben hafta sonu THK olağan genel kurulu nedeni ile Ankara da bazı dostlarımla sohbet ettik.Konu Emet ve Emet de seçimde kimlerin adı geçtiğini samimiyetle konuştuk. AKP de adı geçenlerden bir değerli arkadaşımın adı kesin gibi.Bunun kim olduğunu lütfen sormayın.O benim uhdemde kalsın.Muhalefet partileri kendi camiasında ne yapacaklarını ve kimlerin aday olmasını araştırırken ADD başkanımız sayın Erol Usta CHP den aday olacağını yüksek sesle söylüyor.Elbette Usta’nın aday olması doğal ve hakkıdır.Mert ve memleket sevdalı arkadaşıma da başarılar diliyorum.

Mahalle muhtarlıklarına da talipler var.Hayırlısı olsun.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas