NEREDEN BAŞLAYALIM - A.Kadir Ekmekçioğlu

NEREDEN BAŞLAYALIM


Yazıma başlarken dün Hakkari de 6 asker ve 2 korucumuz hain teröristlerce şehit edilmiştir. Tüm şehitlerimize Allah dan rahmet başta kederli aileleri olmak üzere tüm ulusumuza da baş sağlığı diliyorum. Güvenlik güçlerimiz de bu hainlerden 39 nu etkisiz hale getirmişlerdir. Devletimizin bu hainlere tanıdığı insanlıktan anlamayan köpeklere daha etkin müdahalede bulunması hepimizin ortak görüşü ve isteğidir.

Bu hafta ilçemiz gündemini meşgul eden çok konu var. Emet bor işletmesine alınacak 14 kadrolu işçi için 300 e yakın baş vuru yapıldı. Bu insanlar mülakat için Ankara’ya gidiyor. Hiç kimse bu insanların imkanları var mı diye düşünmüyor. Halbuki bu mülakat Ankara dan gelecek heyet tarafından Emet’te yapılabilirdi.

Akparti çiçeği burnundaki yeni ilçe başkanı Hüseyin Doğan ve ekibi geçen hafta bir Ankara çıkartması yaptı. Eti maden de yaptığı temaslar sonucu ileride yapılacak işçi alımları mülakatlarının Emet te yapılması konusunda söz almışlar. Kendilerine teşekkür ederim.

Eti madenden bir müjdeli haber aldım. Eti maden Emet ve Hisarcık ta birer okul yapacak. Bu okulların ne okulu olacağı ilçe eğitim müdürlüklerince belirleneceğin öğrendim. Eti madene çok teşekkür ederim. Emet için meslek lisesi gerçekten ihtiyaç. Bunun iyi değerlendirilmesini istiyorum. Çünkü Emet bor işletmesine eleman yetiştirir ve işe de Emet ve Hisarcık da işçi alınır.

Yine eğitimle ilgili talebim var. Bu çok evet çok önemli. Her yerde olduğu gibi Emet MYO da bazı  bölümlere talep olmadığından kapanma ihtimali var. Şimdi Türkiye genelinde yeni ve 2 yıllık bir bölüler açılmağa başlanıyor. İlk ve acil yardım (2) ve acil tıp (2) bölümleri. Bu bölümler Türkiye de birkaç ilde açıldı. Çok revaçta olan bölüm. Bu konuda başta Emet meslek yüksek okulu, Dumlupınar  Üniversitesinin Emet te bu bölümü açmasını istiyoruz. Aksi halde Emet MYO böyle giderse bazı bölümler sonra da taamen kapanmaya mecbur kalacak.

Son kaymakamlar tayinde ilçe kaymakamımız başka yere tayin oldu. Ama ilçemiz kaymakamsız kaldı. Tabiri caiz 3 ilçeye bir kaymakam. Emet ne bir Çavdarhisar be de bir Aslanapa büyük bir ilçe. Sağlıkta olduğu gibi taşımalı kaymakamlıkla idareye mahkum edildi. Bu yetki gali. Bizce her saat kapısını çalıp derdimizi anlatabileceğimiz kaymakamımızı istiyoruz.

EMET TE NELER OLUYOR

Emet belediye başkanı Mustafa Koca hakkında görevi suiistimal sonucu yerel mahkemeden verilen karar İzmir İstinat mahkemesince onaylandı. Karara köre Koca 5 ay mahkumiyet ve 2 ay  15 gün de hak mahrumiyeti cezası onaylandı. İşlem yasalar çerçevesinde uygulanacak. Ama Akparti il başkanı sayın Ali, Çetinbaş’ın Emet kongresindeki konuşmasına göre Koca ‘nın acaba ipi mi çekilecek.

Emet ilçesinde polis bölgesinde bir hırsızlı vak’a ve birde dolandırıcılık olayı ilçe emniyet müdürlüğünün değerli ekiplerince en kısa zamanda failleri belirlendi. Kendilerini kutluyorum. Bir faili Manisa ili Kula ilçesinde yakalayıp ilçemiz adliyesine teslim etti. Bir diğer olay ilçe jandarma bölgesinde yol aramasında Gürcistan plakalı araç arama noktasında jandarmayı görünce geri kaçtı. Jandarmanın azimli takibi sonucu Kayı köyünde bir sürü sıkıntılar sonucu araçta esrar ve uyuşturucularla yakalandı. Her iki, güvenlik kuvvetlerimizi asayiş çalışmalarından dolayı kutluyorum. Peki zanlılara ne oldu. Yaslara göre denetimli serbestliğe göre hafta da bir gün karakollara giderek ben buradayım diye imza karşılığı serbest bırakıldı

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta