NİYE BÖYLEYİZ* - A.Kadir Ekmekçioğlu

NİYE BÖYLEYİZ*


GÜNÜN SÖZÜ: Birimiz hepimiz,hepimiz birimiz için olmalıyız

Geçmişte yani 25 yıl önce Emet ilçemizde görev yapmış, görevi esnası halkın sevgisini kazanmış bir dostum izine giderken beni ziyaret amacı ile ilçemize geldi. Eski anılarımızı yad ettik. Değerli dostum Emet’i ve Emet’lileri çok sevdiğini bu nedenle yaşamı boyunca Emet’i unutmayacağını ifade etmiştir. Derin bir sohbetimizde 25 yıl öncesi Emet daha hareketli ve nüfusu da 18 binin üzerinde olduğunu, ilçeye gelirken nüfusun 11.500 olduğuna inanamadığını söyledi. Nedenlerini sordu. Kaçamak cevaplarla konuyu değiştirmek istedimse de olmadı. Onun tespitlerine göre; bu ilçede o yıllarda da birlik ve beraberliğin olmadığını, kişilerin bir ,birlerini çekemediğini ve doğru dürüst işsizliği giderecek yatırımların yapılmadığını gözlemledim. Oğlum Emet doğumludur. Emet’e gelirken baba hep siz bu yollardan mı memlekete gelip gittiğimizi sordu Elbette oğluma doğruları söylemek zorunda olduğumun bilinci ile evet dediğimde hayretle bu devirde hala böyle yollarda varmış demekten kendini alamadı. Bende ilçede işsizliği giderilemediğini, ilçeden ve köylerden büyük göç olduğunu söylemekle yetimdim. İşte bu yüzden Emet’in küçülmekte olduğunu söyledim. Can dostum buna çok üzüldü. Ama biz hala işin farkında mı değiliz yoksa saldım çayıra Mevla kayırı deyip her şeye boş mu veriyoruz.

ADAYLIK FURYASI

Akparti de kongreye gidilirken ilçe başkanlığına aday olmak isteyenlerin resmi olmamasına rağmen 17 kişinin adı geçiyor. Tabiri caizse adaylık furyası var. Bu elbette herkesin hakkıı ama kimse ben bu işi başara bilir miyim diye önce kendisini sorgulamalı. Aksine şu kişi aday olursa ben niye olmamayım. Hiç olmazsa çalıştığım yerde bir hava atarım veya egomu tatmin etmiş olurum zihniyetinde olanların olduğu duyumlarım da var. Bırakın Allah aşkına bunları. Amaçlarınız partiye ve ilçeye hizmet etmek ise ki; öyledir illaki başkan olmanız şart değil. Görev istenmez verilir sözü kulaklara küpe olsun.

ARTİSTLİK YARIŞI VAR

İlçemizde ünlü yönetmen Yüksel Torun ve yine ünlü sinema sanatçılarının rol aldıkları Kurt kapanı filmi çekiliyor. Dırama filim 2017 de vizyona girecek. Dün filmin basına tanıtımı Emet termal resort da yapıldı. Yapımcılar çekimlerde Emet termal resort oteli işletmecileri Karaderili gurubunun sponsorluğu ve değerli katkılarını övgülerle anlattı.İlçede bazı kurumların hiç katkıları olmadığını aksine Emet halkının katkılarından memnuniyetini ifade etti. Doğru filimin çekildiği yer semtte onlarca her yaşta insan filimde görünmek için yani artislik yarışında.  Bir çoğu  Yeşim Salkım başta olmak üzere sanatçılarla bol,bol fotoğraflar çektirdi.Dün  Yine Yeşim Salkım’ında rol aldığı filmin cenaze namazı çekimi yapıldı. Burada da ilçe müftümüz sayın İsmail Temur cenaze namazı bizzat kıldırdı. Bunu da müftü beyde artist mi oluyor esprilerine neden oldu. Bu film ilçemizin tanıtımına vesile olacaktır. Bende Kurtkapanı ekibine ilçemizi seçtikleri için çok teşekkür ediyorum.Çalışmalarında da başarılar diliyorum.

TAŞERONLARA KIYMAYINIZ

Bor işletmesinde çalışan taşeron işçilerden bazılarının işten çıkarılması olayları hala durulmadı. İki işçi kapı önüne konulmuş. Gerekçesi bana göre sudan sebepler. Sayıları 300 ler de olan bu taşeronların deyimi ile her an herkes kapı önüne konulabilecekler. Emeklilik haklarından yararlanamayacaklar. Bu gerçekten günah. Bu işi çözme konusunda kimse yardımcı olmuyor.Sadece basın olarak bu insanların sesini duyurmaktayız. Duyurmaya da devam edeceğiz. Önümüzde kurban bayramı var. Bu insanlara bayramı zehir etmeyin.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta