REKLAMSIZ RAMAZANLAR - A.Kadir Ekmekçioğlu

REKLAMSIZ RAMAZANLAR


GÜNÜN SÖZÜ: Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz

 

Şükürler olsun on bir ayın sultanı ramazan ayına kavuştuk.Bu mübarek ayda oruç ibadetlerimizin yanında ibadetlerin yanında yüce dinimizin en güzel olaylarından biriside dayanışma ve yardımlaşmadır.

Bu ayda hali vakti yerinde olanlar imkanları ölçüsünde yoksul,dar gelirli ailelere maddi ve erzak ve buna benzer yardımlarda bulunurlar.Lakin bazıları bu işi bir gösteriş ve reklama dönüştürmeleri son derece yanlıştır. Bir kişi birilerine yardım ederken bir hadisi unutmamalılardır. Nedir o hadis;bir elin verdiğini diğer el görmemelidir. Maalesef bazıları bu hayır ve yardımlarını siyasi amaçlı (ileride oya dönüştürmek amaçlı),bazıları kurum veya kuruluşlarda reklam amaçlı yardım verdikleri kişileri adeta teşhir ederek onları rencide etmeleri son derece yanlıştır.

Şaşalı iftar sofraları,bence bunlarda gözden geçirilmelidir.Bu tip iftar sofralarında keller yağırları ağırlar misali yapmaları bence uygun değil.Tamam böyle bir iftar yemeği tertipliyorsanız yoksul,dar gelirli kişiler, şehit ve gazi aileleri bu iftar sofralarına davet edilmeli. Onlar onure  edilmeli. Tabi takdir o kişilerin.

 Bazıları kalabalığı görünce hemen desteksiz atışlara başlıyor. İlçeye şunu yapacağız, yeni projelerden dem vuruluyor. Sonuç mu? İcraat olmayınca unutulup gidiyor. Bunun adına da desteksiz atışlar deniliyor. Kalıcı eserler değil, çakma işler yapılıyor. Boşuna masraflar ise israfa sebep olunuyor.

Bu ilçede her görüşten ilçesini sevenler de az değil. Lakin bir türlü bir araya gelemiyoruz. Enerjilerimizi ilçe ve ülke yararına kullansak birçok sorunumuzu gideririz.

Ramazan ayında sahurdan iftara kadar gerek bedensel, gerekse de diğer ibadetler bulunduktan sonra günün verdiği rehavetler çaylarını yudumlarken dedi,kodu yapmakta son derece yanlış. Günaha girmekten başka bir şey yapmayanlara sesleniyorum. Hiç olmazsa bu bir ay bari çenenizi tutun. Benim önerim bu mübarek ayda herkese reklamsız ramazanlar diliyorum.

SİYASET KAZANI KAYNIYOR

Ramazan ayında Emet’te hayat nerede ise duruyor. Gündüz caddeler boş, meydanlar sessiz. Gece ise aksine kalabalık.

Akparti de yeni bir yapılanma ve köklü düzenlemeler yapılacağını sayın cumhurbaşkanı ve Akparti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.Bu yıl sonuna kadar tamamlanacak mesajını verdi. Bu doğaldır.Partide yeni biz vizyon yeni ekiple 2024 hedeflendiğine göre elbette ilçe ve il başkanları ve teşkilatlarında değişikliklere gidilecek. 5 haziran 20127 tarihinde tüm ilçe ve il başkanları ve bazı delegelerde Ankara’da yapılacak toplantıya katılacak. Bu yönetim değişikliğine hazırlık. Emet te siyaset kazanı kaynıyor. Çok sayıda kişinin adının ilçe başkanlığı için adının geçtiğini geçen ki yazımda yazdım. Bunun dışında kimsenin beklemediği bir bayan ve bir erkek adayında sürpriz şekilde ilçe başkanlığına aday gösterilebileceğinin altını tekrar çiziyorum. Bunun yanında bazı yerel yöneticilerle ilgili değişikliklerinde olabileceği açıkça dillendiriliyor. Sıkı durun bir aya kadar ilçede ramazan topu değil, siyaset alanında bomba patlayacak.

 

OKURLARIMDAN

Son günlerde çiftçilerimizden en fazla aldığım mesaj yaban domuzlarının buğday tarlalarına çok zarar verdiği ve böyle giderse bu sene sayıları hayli fazla olan yaban domuzları yüzünden ürün alamayacaklarının kaygısı şimdiden başlamış.,

Hisarlık tepesindeki TV. Vericileri yine çalışmıyormuş. Yetkilisine duyurulur.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta