SORUN ÇOK,ÇÖZÜM GETİREN YOK - A.Kadir Ekmekçioğlu

SORUN ÇOK,ÇÖZÜM GETİREN YOK


GÜNÜN SÖZÜ: Her şey daha güzel olacak

Geçen günlerde ilçemiz dışında yaşayan bazı hemşerilerimizle ve yıllar önce ilçemizde görev yapmış değerli dostlarımızla telefonla uzun,uzun sohbetlerimizin yanında Emet ile ilgi anılarımızı paylaştık.Onlar sordu ben yanıtladım.İşte sohbetimizden bazı kesitler.

İlçe yollarımız,sağlık,yeni yatırımlar var mı, ilçe nüfusu ve göçün nedenleri. SİT olayına kimler neden oldu.Bundan kurtulma yolları var mı?Bor dan Emet eden yeterince yararlanamıyor.BOR OSB neden Emet değil de Altıntaş’a yapılacak.BOR karbürün Emet e yapılması konusunda Emet ilçe ve yöneticileri neler düşünüyor.

İnanın bu konularda dostlarıma cevap verirken çok zorlandım.Çünkü yıllardır Emet bırakın büyümeyi,hızla geriye gitti.Sadece dostlarıma seçimler yeni bitti.Yeni bir kadronun iş başına geldiğini. İnşallah başkan Doğan nın başkanlığında tüm partilerle,STK ve ilgili kurum ve kişilerle ortaklaşa çalışmalara başlanacak.Haydi hayırlısı.

Şeker bayramına sayılı günler kaldı. Elbette sayın millet vekillerimiz de Emet’e bayramlaşmaya geleceklerdir. Bekliyoruz. Yalnız eli boş gelmesinler. Şeker yerine ilçemize vaat ettiklerini getirsinler yeter.

İLÇE GÜNDEMİ

Son günlerde Emet belediyesi ile ilgili konuşmalar falan var.Başkan  yeni ekibi görülen lüzum üzerine bazı personellerin yerlerini değiştirmiş.Bu her dönemde yapılar işler.Geçen dönemlerde belediyenin göz bebekleri,dürüst ve çalışkan insanları pasifize edilmişlerdi.O yıllarda başkanın ve yardımcısının tasarrufu denildi. Bugün de başkanın tasarrufu denilince kimse zıplamasın.

Eski başkan Mustafa Koca nın son aylarında belediyedeki kadrolu taşeron işçilere sendika ile yapılan anlaşmada  ilk 6 ay % 20, 2 nci 6 ayda % 10 luk zam yapılmış. Lakin 3 aydır bu işçilerin maaşlarına zamlar uygulanmamıştır.?Buradakusur kimde.Sendikanın 3 aydır hiç mi haberi olmadı.Birdefısıltılı haberler var. Bu olay sendika ve işçileri yargı önünde hesaplaşmaya kadar götüreceğe benziyor.

SİT alanı olan Emet’te eski evlerin onarımı için çivi çakılmasına izin verilmezken AİZONAİ tarihi kalıntılarının bulunduğu Çavdarhisar ilçesinde durum bizdeki gibi değil.Neden ?

NE OLUR GİTME

Yönetmen Yüksel Torun tarafından ilçemizde çekimi yapılan Ne ur gitme filmini galası Emet Termal resort otelinde yapıldı.Galaya ilçe kaymakamımız Hasan Çiçek,başkan Hüseyin Doğan,ilçe protokolü de katıldı.Yöneten Yüksel Torun film çalışmalarında Emetlilerden gördüğü yakın ilgiye teşekkür etti.Bizde sayın Yüksel Torun’a ve ekibine gösterdikleri ilgiye,sevgiye ve ilçemizi bu güzel eseri ile tanıttıkları için çok teşekkür ediyorum.

HAYIRDIR İNŞALLAH

Biz her ne kadar Emet küçüldü derken son aylarda il dışından bazı kişiler ilçe merkezi ve ana yol güzergahındaki Günlüce, Aydıncık ile bazı köylerimizdeki kırsal ve tarıma elverişli olmayan arazileri yöresel fiyatların iki katı ve daha fazla fiyatlarla satın alındığını duymaktayız.Bunun sebebini bilen var mı?Bir dostum bu kırsaldakiarazilerin şirketlerin sermaye olarak alındığını söyledi.Bu bana inandırıcı gelmedi.Soruyorum  size sizce bu arazilerin alınmasında ki sebep nedir.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta