SUNİ YAŞAMA ALIŞTIK ARTIK - A.Kadir Ekmekçioğlu

SUNİ YAŞAMA ALIŞTIK ARTIK


GÜNÜN SÖZÜ: Ya olduğun gibi ol, yada göründüğün gibi  ol. HZ.MEVLANA

Günümüzde her şey suni oldu. Suni nedir? Yapma, yamacık, yapay,takma.doğal olmayan,çakma.

İsterseniz dünkü yaşamlarımızı ve bu günü mukayese edelim.Bizden önceki ve bizim kuşaklarda aile büyüklerine,komşularımıza,akraba ve eş dostlarıma saygı, sevgi ve hürmet vardı. Her konuda ahde vefa vardı. Birbirimizle dayanışma ve yardımlaşma vardı. Neş’ede ve tasada birlikte olurduk. Yaşam öyle güzeldi.

Şimdi günümüzde her konuda değişim oldu. Saygıdan,sevgiden hiçbir eser kalmadı. Çıkar ve menfaatler ön plana çıktı. Herkes işine geldiğince hareket ediyor. Gerçek dostluklar tamamen bitti. İnsanlar yüzüne başka arkandan başka konuşur hale geldi.Yeni nesiller yaşlıları hor görmeye başladılar. Çıkar ve menfaatçiler yalakalığı bir sanat haline de getirdiler. Hasetlik ve çekememezlik had safhada. Makam ve mevki,iş için her dönemde siyasi yalakalık yapanların sayıları da artı. Partiler iş ve işçi bulma kurumu oldu. Kadına ve küçücük çocuklara  cinsel tacizler arttı.Hülasa; günümüzde her şey değişti.

Bazı bürokratlar sırtını siyasi iktidara dayadığını sanarak ilçeye, kurumuna ve çalışanlarına güç gösterisinde bulunuyorlar. Bu zavallı müdürün kulağını çekiyorum. Sen siyaseti bırak. İşline bak. Kurum olarak halktan kopma. İlçeden kendinizi soyutlamayın. Böyle yapanların sonlarını çok gördük. Ona kol,kanat gerenler sizde akıllı olunuz. Sel gider kumu kalır ata sözünü unutmayın.

TOPRAK KULLANANIN SU İŞLEYENİNDİR

Şimdilik adın vermeyeceğim Emet sevdalısı bir hemşerim aradı. Emet ve çevresinde 1700 hektar şahıslara ait,500  hektar da hazine arazisi  toplam 2200  hektar tarım alanı var. Şahıs arazilerinin miraslar nedeni ile çok küçük parçalara bölünmesinden dolayı ekip,biçilemediği söyleyerek buraların devletimizin önderliğinde yine tapuları şahısların olmak kaydı ihale yoluyla toplu hale getirilerek yine ihale yolu ile tarım yapacaklara sunulmasının yöreye çok yararlı olacağını, yüzlerce insanında karnını doyurmasına vesile olur.Dedi ve buralara badem fidanı dikilmeye müsait olduğu,dikilecek badem fidanlarından 3 yıl sonra verim alınacağını, bademin de iyi gelir getireceğini vurguladı. Bu hemşerimizin ilçemizi düşünmesi beni bir kez daha mutlu etti.,Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun her zaman Emet’imizi düşünüyor.

Bu öneri benim aklıma yattı Yetkililer ne düşünür bilmem. Ayrıca Emet Ziraat odası ve ilçe tarım müdürlüğü tarım konusunda gerçekten gayretliler. Arazisinde tarım yapmak isteyen herkesin toprak tahlillerini yaptırıyorlar. Bu sonuca göre de hangi ürünü ekmesi gerektiği konusunda yardımcı oluyor. Arazisi geniş olanlar, peki sizler buralara badem, ceviz fidanı dikmeyi düşünür müsünüz? Yanıtınız evet yetkililer mutlaka sizlere yardımcı olacaktır. Haydi ; o zaman toprak kullananın su işleyenindir.

HOŞ GELDİNİZ HASAN ÇİÇEK

Uzun bir süre kaymakamsız kalan ilçemize vekaleten de olsa bir kaymakam atandı. Tunceli vali yardımcısı sayın Hasan Çiçek hafta başında ilçemizde görevine başlamıştır. Sayın kaymakamımız hoş geldiniz diyor görevinde de başarılar diliyorum. Edindiği bilgilere göre sayın Çiçek deneyimli bir kaymakam. Görev yaptığı yerlerde yüz akıyla görevini yapmış değerli bir bürokrat. İnşallah ilçemizde de geçmiş kaymakamlarımız gibi güzel ve kalıcı eser yapar.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas