Tercihiniz Yaşamak mı,Ölmek mi? - A.Kadir Ekmekçioğlu

Tercihiniz Yaşamak mı,Ölmek mi?


Gönün sözü: Yaşamak varken ölmeyi kimse istemez.
Covid-19 virüsü dünyamızı hala kasıp kavuruyor.Bazı ülkelerde Covid-19 mücadelesinde halkın kurallara uyması sonucu virüse yakalananların sayısı ve ölüm vakaları azalıyor.Önlemlere uymayan ülkelerde ise vak’a ve ölüm olayları atıyor.
Ülkemizde sağlık bakanlığımızın işi sık tuması sonucu vak’a sayılarında azalmağa başlandı.Lakin sonradan bazı esnekliklerden sonra covid-19 a yakalanma ve ölüm olaylarında artışlar oldu.
İlçemizde ise daha ilk günden itibaren ilçe kaymakamımız sayın Hasan Çiçek başkanlığındaki ekip işi sıkı tuttu.Halkın virüsten korunması için maske,sosyal mesafe ve hijyenik temizlik konularına uyan Emet li vatandaşlarımızın sayesinde civar ilçelere göre covid-19 a yakalanma sayısı çok düşük seviyedeydi.Lakin bayram sonrası dışarıdan gelenler ve Bor işletesinde ve taşeron firmalarda bazı kişiler coronaya yakalansada sağlık ekiplerimizin güzel çalışmaları ile şükürler olsun ilçemizde ölüm olmadı.Hastalığa yakalanarak Kütahya pandemi servislerinde müşahade altına alınan hemşehrilerimizin bir çoğu tehlikeyei atlattılar.Önlem amaçlı evlerinde karantinaya alındılar.Bunların çoğu ile telefınla görüştüm.Şükür iyiler.
Geçen yazımda yazmıştım.Corona Tellalları diye.Bazıları yazıma çeşitli yorumlar yazdılar.Mütevazi bir şekilde kendilerine yanıt verdim.Bir kaçı yine Tellallık yapmaya devam etti.Bazıları ise özelden yazarak benim vak’a sayılarını niye yazmadığımı sordular.Beyler ben üç beş yıllık gazeteci değilim.46 yıllık meslek hayatımda ne yazarsam halkıma,ilçeme ve ülkeme zarar vereceğimi iyi biliyorum.Mahelle dedi koduları ile haber yapmadım. Bir konu olduğunda da adam gibi ilgili makamlara giderek doğruları öğrenerek haber yaptım. Yapmaya da devam ediyorum.
HERKES AKILLI OLSUN
Corona olayında kormayınız. Maske,sosyal mesafe ve hijyenik kurallarına uyun.Kalabalık ortamlardan kaçınınız. İlgililerin ikazlarına uyunuz. Ne olur sosyal medya sayfalarında şu kişi virüse yakalanmış diye onların hastalık haklarına tecavüz etmeyin.Ortamı paniğe sevk etmeyin. Bunlar hem suç hemde o insanları üzmeyelim.
Herkese soruyorum.Covid-19 vak’alarınnda tercihiniz yaşamak mı?Ölmek mi?Elbette yaşamak olduğuna göre lütfen kurallara harfiyen uyalım.
Kütahya genelinde abartılı hasta sayıları yazılıyor.Kütahya valmiz sayın Ali Çelik den ricam ilçelerdeki vak’a sayılarını valiliğimizin basın bülteni sayfasından açıklama lütfunda bulunurlarsa biz gazetecilerde halka doğru haber sunarız.Corona tellallarına fırsat vermemiş oluruz.
Bu vesile ile corona ya yakalanmış  kişilere ve tedavisi yapılarak evlernde karantinada olan tüm hastalara tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta