UMUTLAR YENİ YILDA GERÇEK OLSUN - A.Kadir Ekmekçioğlu

UMUTLAR YENİ YILDA GERÇEK OLSUN


GÜNÜN SÖZÜ  : Bir elin nesi var, iki elin sesi var

Vaatlerle dolu bir yılı daha geride bıraktık. Bunları yazmaya kalksak saylar dolacak. Sosyal medya sayfamda dostlarımın isteklerini sordum. Bir sordum bin yanıt aldım. Herkesin bir talebi var Merak edenler oradan okusun.

Yıl 2005 dönemin sayın millet vekillerinin ortak bir açıklaması var. Emet’i dünya tanıyacak diye. Acaba o günden bu güne gerçekten dünya Emet’i tanıdı mı? Hayır. İlçemizin hangi sorununun uçundan tutsak dökülüyor.

Okurlarımın ve hemşerilerimin isteklerini defalarca yazdım. İlçede istihdam sağlanmalı, göç önlenmeli, yer altı ve yer üstü kaynaklarımız değerlendirilmeli, Emet ve Hisarcık arasında bir organize sanayi kurulmalı ve dostum Mustafa Uçak turizm alanına yakın olan şimdi ki hastanenin uygulamalı turizm lisesi olmasını arzuluyor. Doğru.

İlçede yaşayan 7 den 70 e herkesin ilçemiz için beklentileri, sorunları ve çok güzel önerilerinin olduğunu biliyorum. Ama her nedense hiçbir yetkili ve ilgililer bunları geniş kapsamlı toplantılar düzenleyerek dinlemekten adeta kaçıyor. Hal böyle olunca yetkililer ve ilgililer ne yapacaklarını veya işe nereden başlayacaklarını bilmiyor. Halk ise bunlara ulaşamayınca sosyal medya sayfalarında yazıyorlar. Burada da birbirlerini kırıcı ifadelerde bulunuyorlar. Sosyal medyayı kullanmayanlar ise uzun kış gecelerinde kahvehane köşelerinde dedi kodu dan başka bir şey üretmiyorlar. Olmaz beyler, geçen de yazdım. LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.

2017 yılına yapılamayan halk toplantısını 2018 yılında yapalım. Kimse kimseyi kırmadan, seviyeli konuşarak çözümler üretelim. İlçenin ve çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için birlikte olalım.

2018 yılından beklentilerim;  Öncelikle uzun zamandır ilçemizde asil kaymakamımız yok. İnşallah  ataması yapılan asil kaymakamımız Sezer Işıktaş ilçemize gelir ve bizde kaymakama kavuşmuş oluruz. Güzel vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlara karşı birlikte olunmalıdır. Tüm siyasetçilerin ve liderlerin karşılıklı eleştirilerinde kötü sözlerle değil, kırıcı olmadan, mantıklı ve güzel sözler hitap etmelerini diliyorum. Dünyada da savaşların değil barışın egemen olduğu bir yıl olması temennilerimle tüm okurlarımın ve hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum. Sağlıklı ve mutlu bir diliyorum.

BOYNU BÜKÜKLER

Yıllardır kadroya alınacak denilen bu umutla bekleyen başta Bor işletmesinde çalışan 700 civarındaki taşeron işçiler son çıkan yasaya göre maalesef kadroya alınmadılar. Umutları ve hayalleri boşa çıktı. Bunun yanında karayolları ve bazı kurumlarda çalışan insanlarda kadro beklentileri içindeydiler. Onlarda kadroya alınmadılar.

Şimdi Emet ve Hisarcık da ki taşeron işçilerin ağızlarını bıçaklar açmıyor. Bir çoğu hala umut içindeler. Kendilerine taşeronluktan kadroya geçeceklerini söyleyen kişileri gelmesini ve yine müjdeler vereceğini umudundalar. İnşallah öyle olur.

Aslınca Bor işletmesi devletimizin ekonomisine en büyük gelir sağlayan kuruluş. Çalışma şartları diğer iş erlerine göre gerçekten riskli. Ama balerinlere kadro verilirse bu emekçilere de verilmeli değil mi. Bor taşeronlarına kadro verilmese de Emet Bor işletmesi kadrolu personelin yanında taşeron işçileri de unutmayarak baklava vermiş. İyi etmişler en azından bu boynu büküklerin ağızlarını tatlandırdılar.

YOLUMUZ AÇILDI

Yapımı devam ederken beklenmedik bir heyelan sonucu yaklaşık 7 km. bölümü ulaşıma kapanan Emet- Tavşanlı yolundaki çöken bölüm Kara yolları Bursa bölge müdürlüğü ve 148 nci şubemizin yoğun çalışmaları sonucu hafta başında ulaşıma açılmıştır. Ekipler yol çizgilerini ve trafik uyarı levhalarına yerlerine monte etmişlerdir Yolun yapımında emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!