UMUTLARIMIZ YENİ YILA - A.Kadir Ekmekçioğlu

UMUTLARIMIZ YENİ YILA


GÜNÜN SÖZÜ: Hal böyle devam ederse Emet köy olacak.Haberiniz olsun.

Hayırlısı ile bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla gireceğiz.2018 yılına şöyle bir bakalım isterseniz.Yılların birikimi olan sorunlarımızdan neler yapıldı,neler yapılmadı diye.Yapılamayanlar;yollarımız,içme suyumuzu temin edecek olan Yenice göleti,vaat edilen yeni iş sahaları,küçük ölçekli de olsa Emet-Hisarcık arasına organize sanayi alanı,yılan hikayesine dönen ve ruhsatı kimde olduğunu bilmediğimiz Bor’lu çimanto fabrikası,Bor’a yöresel işçi alımı,eğitimde Emet MYO okuluna yeni bölümler ve dört yıllık yeni bölüm açılması.Kocakıran (Bayrak tepe)nin ıslah çalışması,kapalı pazaryeri,açık ve katlı otopark,termal turizm yatırımları,bir türlü giderilemeyen çöp toplama işleri,miadını tamamlamış yenilenmesi gereken alt yapı ve saymakla bitmeyecek Emet sorunları. Yapılanlar ise iki yeni okul,bir KYK öğrenci yurdu.

Kimse bana kızmasın.Şöyle bir maziye bakınız.İlçemşizde neler vardı.Neler gitti.Şimdi neler kaldı.Bınlaardan vaz geçelim başka yerler yeni hizmet birimlerine sahip olurken bizle sadece karşıdan bakıyoruz.Şu ilçede şunlar var.Bizde niye yok diye sadece lafları ile gün geçiriyoruz.

Bunu sorumlusu kim veya kimler tartışmasına gerek yok.Şapka düştü kel göründü misali ilçenin hali artık ortada.

Hal böyleyken hala bu ilçede siyaset ve particilik yapacağız diyenlere ne diyelim.İçlerinde iki elin parmakları kadar sayıda insan gerçekten bir gayret içindeler.Ama onların da ellerinden tutan millet vekilleri ve üst düzey parti yöneticileri yok.Bu ilçede ilçenin son haline üzülenlerde var elbette.Ama bu insanlar siyasetin çirkefliğinden çekinerek karşıdan olayları kaygı ile izliyorlar.

Bana göre bu durumda 2019 da farklı olmayacak.Eski tas,eski hamam devam edecek.

Peki;olması gereken ne?Partiler içte ve dıştaki kırgınlıkları bir kenara bırakmalılar.Gerekirse birlik ve beraberlik içinde adam gibi adamları aday göstersinler.Tercihi halka bıraksınlar.

BOROSİB BİZİM HAKKIMIZ

Dünya Bor rezervine en fazla sahip olan ilçe Emet ilçesidir.Buna rağmen Bor ile ilgili önemli yatırımları maalesef başka yerlere yapıldı.Yenileri de oralara yapılmak üzere sağ olsun millet vekillerimiz sayın Fazıl Kasap ve sayın Ahmet Erbaş Bandırma ya yapılmaya çalışılan bu fabrikanın Emet ilçesine yapılması konusunda çalışıyorlar.Allah razı olsun.Peki Kütahya’mızı tanıyan yok diyen kocaman adamlar; işte size Kütahya’yı dünyaya tanıtacak olan BOROSİB Projesi.Bunun için acilen bir Ankara çıkartması yapınız.

DON SİYASETİDE ETKİLEDİ

Son haftaya kadar partilerin yerel seçim adayları kim olacak diye çalkalanan Emet’de havaların soğuması ve ısı derecesinden kaynaklanan don olayları gibi Emet’de siyasette dondu.Hiç bir partiden adaylarımız şunlardır diye bir açıklama yok.Sadece dedikodularla gün geçiriliyor.

YENİYIL

Bir yılı daha geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. İnşallah yeni yıl ülkemizde,dünyada bir barış yılı olsun.Bu yılda herkimin ne isteği ve arzusu varsa Allah onlarıda versin.Bende tüm okurlarımın ve dostlarımın yeni yılını kutlar,sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını diliyorum.

TAZİYE

Hemşerimiz Uzman Dr.Ahmet Şanlı’nı oğlu Tıp öğrencisi  Burak Sanlı 23 yaşında aramızdan ayrılmıştır.Merhuma Allah dan rahnet,başta kederli ailesine ve tüm sevenlere taziyelerimi sunuyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta