Yıkıcı Değil,Yapıcı Olalım - A.Kadir Ekmekçioğlu

Yıkıcı Değil,Yapıcı Olalım


GÜNÜN SÖZÜ:Aklın yolu birdir.Gelişmek için birlik olalım
Yöremizin sorunlarını,okurlarımızın dilek ve temennilerini yıllardır dile getiren Gaziemet gazetemizin ne şartlar altında yayın hayatını sürdürdüğünü yazsam sayfalar almaz.Bunun için yöremizdeki kamu ihalelerinin ilan gelirleride gazetede yayınlanmasının devlete veya kura zarar verdiği görüşüne katılmıyorum.Zira ilan bedelleri ihaleyi alan firmalar ödüyor.Lütfen iahalelerin ilanlarını yerel gazetemizde yayınlayın.
Bu hafta okurlarıma sordum.Neler yazayım diye.İşte gelen istekler.
Dr.Ceylan Kayalı Emet Bor zengini ilçemiz.Bor’a sahip çıkalım.Bor ile ilgili yeni yatırımlar yapılmalı.
Bir bayan okurum F.T  “okullar açıldı.Sokaklarda ki başı bok köpekler çocuklarımıza saldırıyor.Onları okula götürüp getirmek zorunda kalıyoruz.Bizlerde korkuyoruz.Yetkililer yasalara uygun bir barınak yapsa,bu hayvanlarda soğuklarda aç kalmamalı.”
S.S. trafik denetimlerinden dolayı köylü ürettiği  ürünleri Emet’e getirip satıp ilçe esnaflarından da ihitiyaçlarını karşılasa diyor.Halı ama araç sahipleride trafik yasalarına uymalı.Her trafik kuralları insanların can ve mal güvenliği için olmazsa olmazdır.
Çok sayıdaki çiftçi okurum,tarım girdileri mazot ve gübre çok pahalandı.Yem fiyatlarının afaki artışından dolayı yavaş yavaş çiftçiliği bırakmak zorunda kalıyoruz.Gençleriz işsizlikten başka yerlere göçüyor diyorlar.
Yine bayan birçok okurumuz”İlçe merkezinde bazıları hızlı araç kullanıyorlar.Üstelkte yüksek sesli müzikleri ile gürüştü kirliliğine sebep oluyorlar.Yetkili ve ilgiler sesimizi duysun istiyoruz.
K.K belediyemizin mezarlık bakımından dolayı emeği geçenlerle çok teşekkür ederim diyor.
Hisarcık MYO basın,Bor ile ilgil istihdam yaratacak yeni tesisler yapılmalı.Her iki ilçe arasındaki boş tarım alanları tarıma kazandırılmalı.Her ilçede süt ve yumurta üretimi yapacak bir kooperatif kurulmalı.
HS Emet ve Hisarcık arasında organize kurulmasında her iki ilçe yöneticileri çalışmalarını hızlandırmalılar.
Çok sayıdaki öğrenci velilerinin isteği;”Okullar açıldı.Bazı öğrencilerin bali ve benzeri uyuşturuculara yöneldiğini bunları önlenmesi aileler,okul idaresi ve güvenlik birimlerinin birlikte çalışmasını istiyorlar.Bir türlü ilçen eski olan internet şebekesinin yenilenmesi de çok sayıdaki okur isteklerinden.”
KÜTAHYA LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR
Covit-19 da bazı illerdeki vaka sayıları azalırken Kütahya ilimizde vaka sayıları artıyor.Bunun göstergesi ise Kütahya ilimiz yüzbin d 419.46 .Buda bölgedeki en yüksek rakam.Emet ilçemizde ise termometre gibi bir aşağıya bir yukarıya çıkıyor.Yetkililer uyarıyor.Aşı,maske,hijyen temizlik ve kalabalık ve kapalı ortamlara dikkat çekiyorlar
TAZİYE
Aile büyüklerimizden merhun Hacı Fehmi Ekmekçi’nin eşi Mehmet ve Süleyman Ekmekçi’nin anneleri benimde ablam Münevver Ekmekçi hakkın rahmetine kavuşmuştur.Merhumeye Allah dan rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimi sunuyorum.
Bir acı kayıp ise Emet’in sevilen ve sempatik insanlarından Hakkı Tokmak kardeşimizde Hakkın rahmetine kavuşmuştur.Merhuma Allah dan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine taziyelerimi sunuyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta