ZENGİN İLÇEDE GARİP YAŞAM - A.Kadir Ekmekçioğlu

ZENGİN İLÇEDE GARİP YAŞAM


GÜNÜN SÖZÜ : AÇ DEĞİL TOK ÖLMEK İSTİYORUZ

Bu başlık da neyin nesi diyen olursa yazıyorum. Emet Allah’ın bizlere lütfeylediği ilçe. Başta bor olmak üzere onlarca madeni, doğal güzellikleri ile zengin orman alanları, sıcak ve soğuk şifalı sularımız var. Ama bunlardan Emet yeterince yararlanamıyor. Bu zenginliğine rağmen işsiz sayısı oldukça çok. Eti maden işletmelerinin en büyük ve en çok kar eden Bor işletmesinin son yıllarda ilçeye faydası yok.

İşçi alımlarında yöre insanına bir kontenjan verilmiyor. İlçeye katkısı olacak diye umutlandığımız yüzlerce işçiye servis verilerek Tavşanlı’ya gidip geliyorlar. Emtia ve sebze-meyveden tutunuz bir çok yiyecek dışarıdan alınıyor. Sadece sanırım ekmek alınıyor. Ama bu geçmiş dönemlerde böyle değildi. Maalesef şimdi böyle.

Daha önce Eti maden yöreden mevsimlik işçi alıp çalıştırırken taşeron sistemine geçildi. Asgari ücretle geçinmek zorunda olan yüzlerce insan. Bunların çoğunun aile desteği olmasa bu ücretle geçinmeleri zor. Kadro beklentisinde olan Bor çalışanlarına maalesef bu imkan verilmiyor. Ufukta da görülmüyor. Haydi bor da çalışmasınlar Tarım yapsınlar. Tarım girdileri ve yok denilse de Bor’un tozları ve dekabaj alanlarında kontrol edilemeyen kar ve yağmur suları tarım alanlarını olumsuz etkiliyor.

Hülasa zengin ilçede Emet’liler garip yaşıyor. Ama halkı aç ölmek istemiyor. Tok ölmek istiyor.

FACİA GELİYORUM DİYOR

Borik asit fabrikamızda kullanılan sülfürik asit taşıyan asit tankerleri yıllardır yüreklerimizi ağzımıza getiriyor. Gün geçmiyor asit tankerlerinden sızıntılar olmasın. Dün akşamda bir faciadan kıl payı kurtulundu. Asit tankerinden sızan asit Tavşanlı yolunda bir kamyonetin kaza yapmasına ve 3 kişinde ağır yaralanmasına neden oldu. Jandarma bir süre yolu ulaşıma kapattı ve sonrada sabaha kadar kontrollü olarak ulaşıma açtı. Elbet buna şükür ettik ama bu nereye kadar sürecek. Yollarımız dar, araçlar uzun ve trafik yoğun. Bu durum çok ciddi. Her an daha büyük kazalar ve can ve mal kayıplarına sebep olabilir ve olacaktır da. İşte yine bu ilçenin insanları tok değil aç ölecekler. Bu asit tankerleri konusunda yetkililerin ve ilgililerin ciddi önlemler almasını bekliyoruz.

Bu ilçe gerçekten çok sahipsiz bir ilçe oldu .Bırakın büyümeyi hızla küçülüyoruz. Ama kimsenin umurunda değil. Ne olur ilçeye sahip çıkalım. Yerel yönetimler, siyasetçiler sivil toplum kuruluşları bir araya geliniz. İlçeye sahip çıkınız. Yoksa Emet ileride köy olacak evet köy.

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta