BİLİYOR MUSUN? -

BİLİYOR MUSUN?


Şu dünyada sağlığınız yerinde mi? Gerisini boşverin.  Şu şunu demiş. Bu bunu yapmış. Ahmet’i duydun mu senin için ne demiş?Ya Fazilet hanımdan haberin var mı? O güzelim kadını kocası boşuyormuş.  Hem de kim için biliyor musun? Bizim Hüseyin beyin oğlu ayakkabı tamircisiAli’nin kızına aşıkmış. Yok yaa.  Olamaz. Niye  olamazmış. Eeeee  Hüseyin zengin yaaa Ali de zavallım fakir.  Hiç olur mu?

Biliyor musun? Biliyor musun? İşte “biliyor musun”la başlayan, gerçeklik payı olan olmayan, ne çok şeyi hayatımıza sığdırıyoruz. Ne kadar gereksiz konulara hayatımızda yer açıyoruz. Ne gereksiz konulara kafamızı takıyoruz. Meşgul oluyoruz, meşgul ediyoruz. Ne kadar gereksiz dedikodu yapmış, ne kadar gereksiz dedikodu dinlemişiz.

Sahi niye yapıyoruz,  niye yapmışız? Amacımız ne? Niçin hayatamızda bu kadar gereksiz boş işlere yer vermişiz, veriyoruz? Nedir derdimiz? Ne istiyoruz?

Lütfen söyleyin. Kültürden sanata, sağlıktan spora, siyasetten ekonomiye, bireyden aileye herkes ahkam kesmiş. Yav biraz da insaf. Bilmediğin, emin olmadığın konuda konuşma. Dedikodu yapma, Dinle, öğren. Araştır. Oku. İzle. Kendini geliştir. Çok mu zor bunları yapmak. İnanın dedikodu yapmaktan çok faydalıdır :)

AMASRA-SAFRANBOLU

Geçtiğiz hafta sonu Amasra-Safranbolu gezisi yaptım. Daha önce gerçi bir kaç kez gitmiştim. Her iki ilçe de farklı dokusuyla hak ettikleri yere gelmişler. Küçük dokunuşlarla büyük mucizeler yaratmışlar. Ve bunun haklı ve hak ettikleri sonuçlarını da alıyorlar.

Şimdi diyeceksiniz Amasra- Safranbolu ne alaka. İşte bu konuya gelecek haftaki yazımda yer vereceğim. Örnek alacağımız o kadar şey varken ...

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Mar

NEDEN OLMASIN

28Şub

BİLİYOR MUSUN?

17Şub

ARKADAŞLIK VE DOSTLUK

07Şub

ÖNCE EL VE GÖNÜL BİRLİĞİ

31Oca