EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ -

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ


EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Emet ve Hisarcık 1375 m2 yüzölçümündeki alanı kapsamaktadır. Emet’in en uzak köyü 46 km Yeniköy, Hisarcık İlçesinin en uzak köyü 36km Kızıl çukur köyüdür. 
Hastanemizin Evde sağlık hizmetleri Emet ve Hisarcık İlçeleri için 1 hekim, 2 sağlık memuru, 2 hemşire, 2 şoförle 210’dan fazla haneye hizmet vermektedir. Kayıtlı 210 hastanın sağlık durumlarına göre planlanan hizmetimiz günlük haftalık veya aylık ev ziyaretleri olarak planlanmaktadır.
EVDE BAKIMA BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?
Yürüme güçlüğüçeken felçli ve bakıma muhtaçkendi işini göremeyen fakat hastaneye yatacak kadar kötü olmayanhastalar eğer evde bakım hekimi muayenesi neticesinde uygun görülürse programa dahil edilir.

EVDE SAĞLIK KAPSAMI NEDİR?
Hastaneye gidemeyen yukarıda belirtilen şartlarda programa dahil olan hastaların ihtiyaçları doğrultusunda muayene edilir.Hekimin uygun görmesi durumunda kan tahlili ve tedavileri yapılabilir. Hastaların bez raporları ilaç raporları yara bakımı pansumanları yapılır. Hastaların heyet raporları , gerekli uzmanları bulunan en yakın hastaneye uygun şekilde nakli sağlanarak yenilenir.


EVDE SAĞLIK BAKIMI HİZMETLERİNİ ALANLAR EN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU OLUŞTURAN HASTA GRUPLARI

• Ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar
• Ortopedi ve Travmatoloji hastaları
• Hemipleji (Felçli) hastaları
• Onkoloji (Kanser) hastaları
• Oksijen tedavisine ihtiyacı olan diğer hastalar
• Bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve özürlüler

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNİ ALAN HASTALAR BAKIM PARASINDAN YARARLANABİLİR Mİ ?
Bakım parası tamamen evde bakım hizmetlerinden farklı bir uygulamadır. Hastalar bakanlık tarafından belirlenen engelli raporuyla birlikte maaş durumları da göz önünde bulundurularak sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurusu sonrasında kurulda karar verilerek onaylanır. Daha fazla bilgi için sosyal hizmetler İl müdürlüğüne başvurulabilir.
AİLE BÜYÜKLERİM BENLE AYNI ŞEHİRDE YAŞAMIYOR ONLARDA EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANABİLİRLER Mİ ?
Hastaların bulunduğu illerdeki evde bakım birimine başvurarak bilgi alabilirsiniz.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNE KOMŞUM İÇİN BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM?
Evde bakım hizmetlerine başvuru yaparak hastanızın değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.
EVDE SAĞLIK HASTASININ HASTANEYE NAKLİ SAĞLANABİLİR Mİ ?
Evde bakım hekimi uygun gördüğü takdirde hastaların nakli olabilir. Acil sevklerinde ise 112 Acil sağlık birimi aranmalıdır.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNE HASTANIN PROGRAMA DÂHİL EDİLMESİ İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPABİLİRİM?
Hastanızı gerek hastanemize gelip görüşerek gerekse 0274 461 30 26 nolu telefonu arayarak ya da http://ecd.saglik.gov.tr/TR,798…/evde-saglik-hizmetleri.html sayfasına bakılarak detaylı bilgi alınabilir.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞVURU YAPILDIĞI DURUMDA KESİN OLARAK PROGRAMA DÂHİL EDİLİYOR MU?
Yukarıda yazan bilgiler doğrultusunda evde bakım hekimi muayenesi sonrası kriterleri karşılamayan hastalar programa dâhil edilmez. Programa dâhil edilen hastaların takiplerinde veya ailesinin tedavi/bakım planına ve çalışma şartlarına uymaması, kendi sorumluluklarını yerine getirmemesi ya da evde bakım hizmeti sunan personeline karşı uygunsuz ya da suç teşkil edecek davranışta bulunması durumunda sağlık kuruluşu tek taraflı olarak hizmeti durdurabilir ve hizmet sözleşmesini sona erdirebilir.
Evde sağlık hizmetleri kapsamında yerinde yapılacak tedaviler hekim kararıyla yapılır. Belirlenen tedavinin evde yapılması hastanın istenmeyen ilaç etkisi oluşabilme ihtimalinde, hastanede yapılması planlanır. Mevcut durum hasta yakınlarına aktarılır.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNİN ÜLKEMİZE FAYDASI NEDİR?
Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre Evde Sağlık Hizmetlerinin ülke sağlık maliyetlerinin yüzde 50 miktarında azalttığı ve bakıma muhtaç hastaların gereksiz bekleme süresini azalttığı dile getirilmektedir.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ SADECE ÖZEL HASTANELERDE SUNULAN BİR HİZMET MİDİR?
Evde Sağlık Hizmetleri sadece özel hastanelerde değil Emet Devlet Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan birçok Devlet Hastanesinde sunulan ücretsiz bir hizmettir.
EVDE SAĞLIK HİZMETİ NE ZAMAN SONA ERER ?
Evde bakım hizmeti sunulan hastanın uygulanan tedavi ile iyileşerek tedavi gerekliliğinin ortadan kalkması, Evde bakım hizmeti sunulan hasta için uygulanacak ilaç, bakım ve tedavinin, belli bir aşamadan sonra sağlık personeli gerektirmeden uygulanabilecek hale gelmesi Hastaya özgü hazırlanan bakım planlarında belirlenen amaçlara ulaşılması,Evde bakım hizmeti sunulan hastanın, hastaneye yatırılma endikasyonunun ortaya çıkması, Hasta veya temsilcilerinin hizmeti sonlandırmak istemesi üzerine tedavi sonlandırılır.

Dr.Osman ÇELİK
Emet Devlet Hastanesi
Baştabip Yardımcısı

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24Nis

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ