Emet Neden Göç Veriyor? - Emre AYDIN

Emet Neden Göç Veriyor?


Mustafa Kemal Atatürk “bütün ümidim gençliktedir” demiştir. Bunu her alanda ele alıp düşünmemiz gerekir. Örneğin ilçemizde ki gençler nerede?
Ben bir Emet’li olarak arkadaşlarımla görüştüğümde neredeyse hepsi Emet dışında. Birçoğu yetişmiş vasıflı insanlar . 
Birkaç sene önce Kütahya da Emetliler yardımlaşma ve dayanışma derneği toplantısına katılmıştım. Dernek te konuşulan konulardan birisi de Emet neden göç veriyordu. Bu sorunun cevabı basitti Emet dışından gelen hemşerilerim kendilerine biz neden gittik sorusunu sorsa cevapları bulacaklardı. Toplantı sonuna kadar birçok konuşmacı iş imkânlarının yetersizliğinden dem vuruyordu. Evet bu doğruydu Emet in tek sorunu olmasa da en büyük sorunuydu İşsizlik …
Peki milli madenimiz Bor un baş kenti Termalin göz bebeği doğanın en temizi İnsanın en cevherinin olduğu Güzel memleketimin en büyük sorunu neden işsizlikti? Bu soruya bende birçok kez cevap aradım yıllarca bende iş aradım . Halk eğitim de usta öğretici olarak 200 saatlik sertifikaya imza atarken 160 saatlik sertifika ile işe başlayanlar olmuştu.. Çareyi memleketimi terk etmekte buldum. 
Şunu gördüm maalesef liyakat yok . Gençler bir şekilde siyasete bulaşmaya zorlanıyor. Bu konuyu ileride ulusal medya ya taşımayı planlıyorum. Dostlar arası muhabbetlerde birçok şey duyuyor ve üzülüyorum. Somut deliller olmadığı için burada yazamıyorum. Fakat bir Atasözünde de der ki görünen köy de kılavuz istemez .. 
En son köşe yazımda coğrafi işaretlerden bahsetmiştim. Makalenin yayımlanmasından bu güne Kütahya il olarak birçok coğrafi işaretler aldı ve Sayın valimiz bizzat duyurdu Emet ne durumda bilen var mı ? 
Emet osb hayalleri kuruyor peki hayal kurmaktan öteye gidiyor mu ? Ben Emetliler yardımlaşma derneği başkanı olsam yönetim kurulu üyelerini toplar Emet kaymakamımızın kapısını çalar Emet osb yönetim kurulu başkanı olmasını arz eder, bakanlığı arayıp süreç hakkında bilgi verir fikir alışverişinde bulunurdum. 
Sevgili Emet ; ben senin için çok uğraştım ama artık bizi küstürdün. 2019 da Bor sempozyumu Nevşehir de yapılınca Gündeme seni ben getirdim. Hemen arkadaşım ve Kütahya düşünce platformu sosyal medya kurucusu ve moderatörü Sakin EREN i aramış sosyal medya da gündem oluşturması için yardım istemiştim. Kendisi bana çok destek olmuştu. Konuyu Kütahya millet vekilimiz Ali Fazıl KASAP’ta meclise taşımıştı. Dumlupınar üniversitesi bor madeni alanında birçok proje üretmiş. Bakanlık ve Ulusal Bor ajansı tarafından da onaylı. Ama Nevşehir Hacı Bektaş veli üniversitesinde bir proje göremedim. Hemen rektörden randevu alıp Üniversite ye gittim. Zamanında rektörümüz Remzi GÖREN di. Beni çok iyi karşılamış ve “elimden geleni yapacağım” demişti.
Emet göç vermeye devam edecek çünkü liyakatin olmadığı yerde adalet olmaz adaletin olmadığı yerde huzur olmaz şu günlerde hepimizin ihtiyacı sadece huzur ..

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
31Ağs
29Ağs
09Haz

Rusya'nın Kırım İşgali

21Oca

Emet Neden Göç Veriyor?

26Kas

Coğrafi İşaretli Emet Pidesi