67 KİŞİ ÇALIŞACAK DİYE BÖLGEMİZİN ZEHİRLENMESİNE İZİNMİ VERECEĞİZ? - Ercan Kolku

67 KİŞİ ÇALIŞACAK DİYE BÖLGEMİZİN ZEHİRLENMESİNE İZİNMİ VERECEĞİZ?


67 KİŞİYE İŞ KAPISI DERKEN 30 BİN İNSANI HASTAMI EDECEĞİZ?

           Domaniç asit tankerleri krizi sonrası yapılan açıklamaları gazetemiz ve sitemizde yazdık. Domaniç kaymakamı yoldan geçişi yasaklıyor,yola dökülen asitli toprak bile Emet'e taşınıp barajlara atııyor vs.vs...

           Ardından Kütahya Milletvekilimiz sayın Kavuncu bu işin çözümünün Emete fabrika yapmak olduğunu söylüyor. Parası,mevzuatı hazır sülfirikasit fb. Emet'e yapımı hızlanıyor.

          Kurulduğu yerleri kurutan fabrikanın bir yenisi Emet'e yapılmak isteniyor. 

          SEVGİLİ EMETLİLER,SEVGİLİ HİSARCIKLILAR  01.11.2014 YILINDA YAZDIĞIMI MAKALEMİ TEKRAR  YAZARAK BÖLGEMİZİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKEYE KARŞI SİZLERİ UYARMAK İSTİYORUM...

         AMAN HA... AMAN HA... BU SÜLFİRİKASİT FB. EMET VE HİSARCIĞIN SONU OLUR...

        İşte o tarihlerde yazdığımız makalemiz;

    Eti Maden İşletmeleri genel müdürü sayın Orhan YILMAZ ilçemizde katıldığı çalıştayda  bir müjde verdi. Müjde denildi çünkü, fabrika demek yatırım demek, yatırım demek istihdam demek olduğu için fabrika yapımı müjde olarak açıklandı. Emet’e sülfirikasit fb. Yapacağız,2-3 ay içinde ihale edeceğiz…

                Bu konuda sayın genel müdürün 2012 yılı açıklamalarını hatırladık.YILMAZ Emet’e 2 fabrika daha yapılacağını açıklarken biri 151 kişinin çalışacağı 3. Borik-asit fabrikası, diğeri ise 67 kişinin çalışacağı Sülfirik asit fabrikası.

                Asit fabrikası deyince Eyvah dedik. Çünkü gelinen teknolojide  ne olursa olsun, bu asiti tamamen yok etmenini mümkün olmadığını biliyoruz. Bir şekilde atmosfere karışacak bu asitin, Emet,Hisarcık ve köylerine vereceği zararı düşündükçede ciddi anlamda bu yatırımı sorguluyoruz.

ÇED toplantılarının bir anlam ifade etmediği bir gerçek.Vatandaşı bir şey anlamayacağı teknik konularla ,şöyle zararsız böyle zararsız düzenlenecek raporlarla, kandırmaktan başka işe yaramayan mevzuat toplantıları bunlar. Bandırmasülfirik-asit maceraların, verdiği zararı sürekli takip eden birisi olarak, Şaphane ilçemizdeki sülfürik asit fb. neleri kuruttuğunu bizzat görmüş bir insan olarak kimse benden   fabrikaya olumlu yazı yazmamı beklemesin arkadaş.

Bu sülfirik asit fabrikası zaten yıllardır siyasi çekişmeler  ile kurumuş Emet Hisarcık gibi yerlerde  herşeyi kurutur. 67  vatandaşımızın  üstelik  yükleniciye verilip taşeron olarak çalıştırılacak diye kimse bu fabrikaya göz yumacağımızı sanmasın.

 

Sülfirikasit fabrikası zaten zora giren tarım ve hayvancılık geleceğimizi öldürür.

Sülfirik asit fabrikası turizm yatrımlarımızı, termal otelleri iki taş kanyonu vs vs. arizona çölüne çevirir.

Sülfirik asit fabrikası, ilçelerden göçü hızlandırır.

Sülfirik asit fabrikası insanlarımızın biyolojisini bozar ve çeşitli hastalıklarla ölüm oranlarını hızla artırır.

Suyumuza bir türlü kurtaramadığımız arsenik belası varken havamızada asit katmanın mantığı yoktur .

Milyon dolarlar, milyar ihracatlarla övündüğümüz borikasit tesislerimiz büyüdükçe ilçelere sağladığı katma değer sıfıra doğru inmektedir. Ankara merkezli alım yapıyoruz diye, ucuz alıyoruz derken  gelen bozuk pirinçleri ayıklama meşgulüz! Şimdi fabrika asit nakliyesine para vermeyecekiyollarda dökülüp zebil olmayacak diye kusura bakmasın memleketi ve insanları zehirleyemeyeceğiz.

İstihdam diye destek verdiğimiz övündüğümüz kurumumuz kademe kademe  özelleşerek yörelerimizi TAŞERONLAŞTIRIRKEN  hiç kusura bakmasın daha fazla kazanacak diye ilçe halklarımızın  zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.

Bu yazıyı okuyan Emetli,Hisarcıklı,Kütahyalı tüm vatandaşlarımıza seslenerek uyarmak istiyorum. SÜLFİRİKASİT  BU YÖRELERİN SONU DEMEKTİR.

Ben şahsım adına çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini  tehlikeye atmaya hakkımız olmadığını düşünüyor ve SÜLFİRİKASİT FABRİKASINA HAYIR DİYORUM.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca