Artık Han'da Bizim Hamam'da - Ercan Kolku

Artık Han'da Bizim Hamam'da


2012’de Dr.Fazıl Doğan Ulusla Tıp günlerinde  akademisyen konuklarımız vardı.Başta Adli bilimciler derneği başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı ve Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur…
            Ulusal tıp günlerine adını veren Dr. Fazıl Doğan’ın Emet’te  müdafai hukuk cemiyetini kurarak  milli mücadele ateşini yaktığı Emet ilçesine gelen akademisyenlerimiz Cevizderesini ve tarihi Zeytinoğlu hanımızı gezmişlerdi. Dr. Fazıl Doğan’ın müdafa cemiyetini kurduğu ve karargah olarak kullandığı Han’ıgezen akademisyenler nu hanın mutlaka  istimlak edilerek müzeye dönüştürülmesi gerektiğini ifade etmişlerdi.
           2012 yılında yazdığımız;” Kanımızla aldığımız han’ı paramızla alamıyoruz “ makalemizi hatırladık. İşte 2012 makalesinden kesitler.;
KANLA ALDIK,PARAYLA ALAMIYORUZ…
                         Düşündüm de… Hakikaten bedava yaşıyoruz… Öyle böyle değil! Baya bir bedava!
            Sen doktor olacaksın,Dağlarında eşkiyaların,şehirlerinde satılmışların bolca bulunduğu bir ülkede, hemde işgal altındayken, Vatan diyeceksin,bayrak diyeceksin…
            Düşündümde,2 km yol yaptı diye sokaklarda “Bu memleket seninle gurur duyuyor diye lehinde bağırılan maaşlı senin vekilini kahraman ilan edeceksinde; Dağından eşkiyanı kovan,yetmedi, bu insanlara memleket sevdasını aşılayan,mücadeleye sokan insanları bile hatırlamayacaksın..
            Kimsin kardeşim sen? Nesin? Cürümün ne?Kendini ne sanıyorsun? Dünlerinde Mustafa Kemal olmasa kimsin sen? Yaşadığın ilçende milli mücadele ateşini yakan aydınların Dr. Fazılların olmasa nesin sen?
            Onlar vatan dedi,bayrak dedi,millet dedi, din dedi, devlet dedi? Sen ne diyorsun? İş aş, ihale,inisiyatif?Hemde bunları Allah diyerek,Kitap diyerek,peygamberi alet ederek elde ediyorsun.Sen busun işte.Farkın bu… Kuru laflar, klavye delikanlısı hoş sözleri paylaşımlardan öte kahramanlıkların yok senin.
            Dr Fazıl Ulusal Tıp günleri programına katılınca düşündüm de; “Şimdi benim gezdiğim mehlemönünde yabancı askerlerinin gezindiği ortamlarda, yapılan gerçek  ADAMLIKLARI hatırladım. Kanla aldığım vatanımda parayla geri alamadığım Karargahım Han’ı düşündüm… Ve ardından gelen han’ı yağmaları…”
            Ve derin derin düşündümde…. Neyse boşverin şimdi… Öfkeliyim,kendini bir çok önemli sanandan çok daha öte önemlerim olsada önemsizim. Yazmayacak,düşünmeye devam edeceğim… 03.02.2012

VE ŞÜKÜR HAN BİZİM

    30 yıllık meslek hayatımızda her belediye seçimleri döneminde hangi partiden olursa olsun başkan adaylarının seçim beyannamelerinden birisi buydu;” Emet han’ı kamulaştırılarak restore edilecek”
    Amam hissedarlar çokluğu ile anlaşılamadı,ama belediyede alacak paralar olmadı,vesaire derken, şükür bu gün Emet belediyesi bu tarihi mirası Eme thalkımıza kazandırdı.
 Emetli’nin Milli mücadeleye kaynak yaratmak için 500 tl’ye sattığı han’ı, ve ilçeyi düşman işgalinden kurtarmak için kanını akıttığı han’ı,asıl sahibine kazandırılması büyük bir başarıdır.

HAMAMDA BİZİM
İlk ihaleye çıktığında  90 öncesi 36 apartı dışında, inşaat halinde olan  Emet kongre oteli, yeniden ihale edilerek, ama bu defa 196 yataklı ful oteli,  yüzme havuzları vs  belediyemize ciddi bir gelir kaynağı rakamlaır ile yeni sahibini buldu.
Sözleşme gereği yüklenici firma 1.5 yıl gibi bir sürede  2 tane daha hamamı tesisler içerisinde inşa etmek zorunda. Tamamlanınca termal kenti Emette hamam sayısı 5’e çıkartılmış olacak.( Hacanaklar hariç)
. Otel ve yeni firma sahiplerinin otelle ilgili yatırım planlarını bir başka makalemde değerlendireceğim Ama şimdi şöyle bakınca tamamlanmış tesislerin komple artık belediye mülküne kesin geçişi,Han’ın istimlakı,  eli kulağında modern alt yapı,vs ellerimi enseye koyup yaslandım koltuğa ve dedimki,
    “Han bizim,hamam bizim,boşver gerisini Emetlim!”
Daha önce ifade ettim. Partiler, şahıslar geçici, kazanımlar bakidir. Bu zorlu süreçte başta Han olmak üzere  önemli kazanımları ilçemize kazandıran, ve bu yolda, en büyük emek verenden zerre emek ve faydası dokunanların hepisnden  Allah razı olsun.  Kazanım haneleri ilçem gibi dolsun.
    

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas