BEN BU POTAYA GİRMEYECEĞİM! - Ercan Kolku

BEN BU POTAYA GİRMEYECEĞİM!


Ak partinin her seçim öncesi aylarca “Aday kim olur, falancaya tamam demişler,filanca gümbür gümbür geliyormuş” teranelerinin memleket adına en büyük kayıp olduğunu düşünenlerdenim…

                Parti içinde aday belirleme için belirli metot izlensede Emet gibi ilçeler çokda galiye alınmıyor…Alınmıyor zira, parti kurulalıdan beri bir defa dahi temayül sonuçlarına göre ne belediye başkanı,ne il genel meclis üyesi,ne parti başkanı nede milletvekili seçildiğini görmedim.

                Teşkilatının önüne sandık koyarak bir nevi gaz alınsada,aksine gazın içerisindeki hava dahada artıyor kanaatindeyim.Ondan sonra güya tarafsızlık adına bir başka bölgeden hiç tanımadığımız bir eski vekil geliyor,bizlerin 40 yılda tanıyamadığımız aday  adaylarını tanımaya çalışıyor. Ne projeye  bakan var, nede liyakata…

                Halbuki her dönem halkın büyük bir çoğunluğunun ciddi anlamda desteğini alan bir parti direk halkla irtibata geçerek ,halkın genelinin kabul göreceği adayları vitrine koymalı. Bunu yapmasının kendisine destek veren halka karşı görevi olduğunu düşünüyorum.

                İşin özü hangi AK partiliye sorarsanız sorun, önceden görev alanlar dahil genelde partilerinin parti içi demokrasilerinin işlemesinde arıza olduğunu kabul etmektedir.

                PARTİLER HİZMETTE ARAÇTIR

                Genelde memleketin kaderini değiştirmek için yola çıkanlar, bu amaca ulaşmak için öncelikle iktidar partisi,veya en çok oy alan partiden aday olmaya çalışıyor. Siyasi konjektörde doğru gibi görünsede daha önceleride yazdığım gibi yerel idarecileri seçmede partinin önemli olmaması gerektiğini düşünenlerdeniz.

                “Mantar avına çıkmak cesaret ister birde..” makalemizde belirttiğimiz gibi “Yerel seçimden bahsediyoruz.Kendini doğru ifade edebilirsen,projelerini sunabilirsen, vatandaş seve seve oy verir sana. Partin arkadan gelir. Hem seçilirsen eğer başkan  olarak, hangi partiden aday olursan ol ,o rozeti çıkarmak zorunda değilmisin? “  (http://www.gaziemetgazetesi.com/Ky-243-MANTAR-AVINA-CIKMAK-ICIN-CESARET-ISTER-BIRDE.html)

 SADECE AK PARTİMİ VAR?

            Bu memlekette Chp’si var,Mhp’si var,Saadeti,Demokrat partisi.BBP’si İyi partisi,DSP’si var  bağımsız aday çıkması var.Var oğlu var…

            Sağlam projelerinle halkın önüne çık…Kapı kapı dolaş anlat kendini, bak nasıl destek geliyor.( DP’den Osman Orhan Cengiz’in  halka kendini doğru anlatması ile 7000 seçmen bulunan ilçede 1300 oy almasını hatırlatırım)

            Yeterki gerçek memleket sevdalısı ol…Gerisi gelecektir…

            EMETE GELDİĞİNİZDE ÇEKET ASACAK ÇİVİ BULMAK İÇİN…

 

            Siyasetin fırfır zamanı bir milletvekili memleketine seçim çalışmalarına gitmiş.  Seçimden seçime ve dahi bayramlarda  kısa süreli ilçe turları kapsamında soluklanmaya uğradığı ilçede teşkilat başkanına bir miting düzenlemesini ve halka hitap söylemiş.

            Teşkilat halkın bungun olduğunu, hizmetlerin aksadığını,vatandaşa dert anlatamadıkların beyanla şuan  için uygun olmadığını söylesede  dinletememiş.

            Malum gün geldiğinde  miting saati meydan hareketlenmeye başlamış…. Teşkilat kalabalık olsun diye, tüm birimlerini, köy ve mahalle delege ve temsilcilerini, ve dahi hısım akrabasını meydana doldurmaya çalışsada, miting gökten  helikopter düşse kimseye çarpmayacak kalabalığa ulaşmış!

            Kürsüye çıkan milletvekili, davadan,liderden,dış güçlerden konuşmaya başladıkça kendi kendine coşmuş gitmiş.. Bulunduğu ilçeden iki kelam etmezken, habire partisini ve liderini anlatma derdine düşmüş…

            Meydanda biraz homurtular duymaya başlayınca iki kelamda  ilçe için söylemek istemiş.. Heyecanlı konuşmasıyla  terlemeye başlayınca ;” Gelelim bizim ilçemize ve yaptığımız hizmetlere “ diye çeketini çıkarmaya başlamış.

            Yanındakilere ceketini uzatarak;” Bi zahmet şunu bir çiviye asıverin” demiş.Demiş demesinede meydandan gür bir ses o an mitingi bitirivermiş;

            “Yahu vekilim memlekete bir çivimi çaktında, çeket asacak çivi ararsın?

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara