BIRAKIN BAŞKANLIĞI,ŞİMDİ PROJE ZAMANI - Ercan Kolku

BIRAKIN BAŞKANLIĞI,ŞİMDİ PROJE ZAMANI


Emetin son 3 ayı yoğun siyasi kulislerle geçiyor… Her şeyi hallettik, Ak parti ilçe başkanı değişirmi,değişirse kim olur? Kim genel merkeze yakın,kim Cumhurbaşkanının bahçıvanının halasının oğlu kızı! Bunun derdine düştük.

            Haliyle yerel seçimlere (6 ay erkene alınmasa bile) 2 yıldan az bir süre kalınca, genelde ilçe başkanlığından belediye başkanlığına zıplayabilirmiyim babından ERKEN KALKAN başkan aday adayı olduğu bir süreç yaşıyoruz.

            Bu hastalık Emete has olup, sadece bu dönem değil, en azından  benim şahit olduğum son 25 yılda hep öyle oldu… Yıllarca Fidancı ile yatıp kalkıp,ve dahi hapsede atıp çıkardıktan sonra, geldik Cemal başkanla,Milletvekili tartışmalarına sürekli benzin döktük.Şimdide 6 aya görevden alınır,bir aya kalmaz derken başkan Koca’ylada 3 yıldır uğraşarak hamdolsun siyasi geleneğimizi yaşatmaya devam ettik.

            Emet mehlemönünde konuşulanların yüzde 90’ının havaya olduğunun altını çizerken, vakti zamanı gelince  parti meselesininde çözüleceği muhakkak. Mevcut başka devam edermi,değişirmi esasında vatandaşı pek bağlamıyor. Çünkü bizler için önemli olan bugün ve neler yapılması gerektiği ile ilgilidir.

                        Partinin ve belediyenin projeleri ile gerçekleşenler ve ertelenenler konularını devame den makalelerimizde işleyeceğiz. Ancak manşet haberimizle ilgili birkaç cümleyi mevzu acil olduğu için paylaşalım istedik.

            Türk Telekom yeni il müdürünün vali ziyareti haberinde ilçemizdede büyük sorun olan, telefon direği, sarkık kablolar,ağır internet vs sıknıtısına acilen el atılmalı.Yok öyle 2 direği dikelim, kabloları gerelim gibi çalışmaları kastetmiyoruz.

            Biliyorsunuz Emet belediyesi çok ciddi bir alt yapı çalışmasına giriyor. Halen proje çizimi devam eden  su ve kanalizasyon çalışmaları   başladığından Emetin alt yapısı komple değişecek. Yağmur kanalları,su kanalları,kanalizasyon vs yenilenirken,su sistemi elektronik sisteme geçiyor.Yani arıza neredeyse, ekranda gör, nokta su kesintisi ile hallet geç … İş,zaman ve ekonomik kayıp en asgariye düşer…

            İlçenin ileriye yönelik enaz 50 yılını kurtaracak bu çalışma,Hızlı giden Emet göleti ile birleşince  inşallah Emetin altı modern bir hale gelecek. Emetin tüm alt yapısı değişeceğine ve dahi tüm memleket kazılacağına göre Emet belediyesi ve Ak parti ilçe başkanlığı acilen telefon ve internet kablolarınıda yer altına almak için proje çalışmasına girmeli…

            Fiber kablolarla hem hızlı internete kavuşurken, ortalıkta dolaşan telefon direkleri de kaldırılmış olur. Geleceğin Emetini inşa edip,tabir yerindeyse Emetin altını üstüne getirmişken,telefon ve internette yeraltına inmeli…

            Evet beyler proje üretme zamanı…Bırakın hizibi arifin kahvede 3-5 kişi yapakoysun.Memleket icraat istiyor.Bize lazım olan hizmet,gerisini sallayın gitsin…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca