BİZ KIRK KİŞİYİZ, KAÇANI GÖÇENİ İYİ BİLİRİZ! - Ercan Kolku

BİZ KIRK KİŞİYİZ, KAÇANI GÖÇENİ İYİ BİLİRİZ!


Emet seçme sayısı 8.318

Emet su abonesi sayısı 6000

Emet trafiğe kayıtlı araç sayısı Çavdarhisar ve Emet dahil 14.500 (Bunun 6000’ninin kaydının Emet olduğu tahmin ediliyor.)

Emet’te milli eğitim düzeyinde öğrenci sayımız 3.250…Bunun yaklaşık 3000’ini 18 yaş altı…Yani seçmen saymız olan 8.318 de görünmüyor…( Köy ikametgah falan çıkaralım,2500 merkez kabul edelim.

Emet meslek yüksek okulu öğrenci sayımız 700(Yüzde 90 ikametgahları burada değil.)

Bu veriler yanında Emet nüfusu 11.157

BİR YERLEDE FENA KAÇAK VAR …

Hemde fena kaçak… Tahminlerimize göre Emet nüfusumuz 13 binin üzerinde.Ama tabela 11.10011.400 arasında gezip duruyor.

Su kaçaklarıyla su işleri ekipleri,elektrik kaçaklarıyla elektrik idaresi uğraşıyor.

Nüfustaki  kaçağı arızasını gidermekte başta muhtarlarımız,nüfus müdürlüğü,belediye zabıta,emyo yöneticilerimize düşüyor…

Emetbor’un servisle Kütahya ve Tavşanlıya adam kaçırmasına ise artık şaşırmıyoruz!

Tahminen 2000 bin insan kaçağımız var.

Kişi başına göre belediyeye ,kaymakamlık vakıfa gelen kaynaklar, doktor öğretmen atamalarında nüfus kriterleri derken,

Nüfus kaçağıyla mücadelede milli seferberlik ilan edilmeli…Bakınız sadece belediyeye bile kişi başı aylık 45-50 tl arası para geliyor… 1000 kaçak olsa  ayda 50, 2000 olsa ayda 100 senede 1.200.00 TL sadece belediyenin kaybı…

Emette yaşayıp,Emet’te karnını doyuran,okuyan ikametgahınıda buraya alıp,yaşadığı şehrin gelişimine katkı sağlamalıdır. Üstelik ikameti burada olan için gelen paradan yapılan hizmetlerden ikametsizlerde yararlanmakla kul hakkı yediklerini iyi bilmeliler…

İkameti burada olmayan esnafa işyeri açma ruhsatı vermeme , ikametini almayan boş görünen evini suyunu kapatma, muhtardan belge vermeme, nüfusta,tapuda işlem yapmama, her ne ise radikal kararlar alıp, hayata geçirmek hepimizin menfaatine olacaktır

İSTANBULU DİNLİYORUM GÖZLERİM AÇIK!!!!

İstanbul seçimleri sadece bir belediye başkanlığı seçimi olmaktan çıktığı, genel seçim havasına büründüğü  için Ak parti kaybetti.

İktidarın tüm gücünü kullanması, tüm kaynakları aktarması, ve tüm yazılı ve görsel basını seferber etmesine rağmen! Çok ciddi bir farkla kaybedilen seçimden iktidar partisi adına çıkarılması gereken birçok ders vardır.

Seçime üç gün kala  terörist  Osman Öcalan’ın Trt de boy göstermesi ise İstanbulda Cumhur ittifakında  Mhp oylarının buharlaşmasına neden olmuşturki bu Bahçeliye rağmen gerçekleşmiştir.Bizim kuşağın iyi tanıdığı  33 askerimizin şehit olmasında emri veren  Öcalan’ın bizlerin vergisiyle yayın hayatını sürdüren devlet Televizyonunda boy göstermesi kabul edilemez bir hataydı.

                Tabi bunun yanında ekonomik sıkıntı,ev mutfaklarında yangınlar, bir türlü çözüme kavuşmayan memurlarda 3600 ek gösterge, taşerondan  kadroya geçen işçilerin maaş ayıpları, Emeklilikte yaşa takılanlar gibi uzayan listelerle bu fark oluştu.Dikkat edin, belediye başkanlığı seçiminde bu tür kriterler etkin oldu. Genel seçim olmamasına rağmen!

                Ve en önemli hata ki yukarıda bahsettiğimiz başta terör hatası olmak üzere bir çok hata yapmaya yol açan olaysa seçimlerin tekrar edilmesiydi. Mağdur durumuna düşen sayın İmamoğlu zaten önceki seçime göre rakibine bir yüzde 3-4 lik mağduriyet farkı atmıştı. Seçim iptal gerekçesi halka anlatılamadı. Hoş, geçerli ve mantıklı  bir sebep olmadığı için anlatılabilmeside zaten olanaksızdı.31 Marta göre 2.5 ayda 250 bin oy kaybı ne adaydan nede etkin seçim çalışması yapmama gibi teranelerde aranmalı. Şu parti şu kesim bizi desteklemedi yerine, giden 250 bin oy hesabı iyi analiz edilmeli.

                Seçim analizlerini bırakalım siyasi uzmanlar yapsın. Ama bu seçimlerden anladıkki,halk bölünme istemiyor,ayrıştırma istemiyor, düzgün söylem, birleştirici mesajlar ve dürüstlük istiyor.

                 Oy verin vermeyin,destekleyin desteklemeyin; güçlü bir iktidar ve güçlü bir muhalefet memleketin ve vatandaşların yararınadır. Ak partinin tepeden aşağı artık arasında çürümüş,kokuşmuş isim ve kitleleri yenileyerek, yeni bir vizyonki başta  tüm kesimleri   gerçekten kucaklamak gibi  yeni hedefler koymazsa,2023’ü görmesi asla mümkün değildir.

Her parti bu seçimi kendi içinde değerlendirirken halkın verdiği mesajı iyi algılamalı. Mesaj ise nettir…Vatandaşlar  partilerde, partisinde, daha çok İmamoğlu  profilli siyasetçiler görmek istiyor.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas