BOR KARBÜR MÜ DEDİNİZ,GEÇMİŞ OLSUN - Ercan Kolku

BOR KARBÜR MÜ DEDİNİZ,GEÇMİŞ OLSUN


Yazmaya gerek yok…

                Yıllarca bu ilçede  “ Zamanında Emete yapılacak fabrika bandırmaya gitti” türküleri dinledik… Şimdi ise türkü dinlemeye devam edeceğiz.

                Bor karbür fabrikası  Balıkesire yapılıyor. Şükürki bu defa sadece Emet değil,Kütahya topyekün tepki gösteriyor. Neden Balıkesir?

                Anap dönemi şekillenen,Rahmetli Ahmet Derin’in kişisel gayretleri ile sembolik paralar ayrılarak yatırıma giren, 2. borik asit tesisi planladığı için Ak parti ikitdarında devam eden Bor yatırımlarının 5 üniteden oluştuğunu bilmeyen yoktur sanırım…  Ama nedense son 10 yıldır 3. sü henüz yapılmadı…

                3 senedirde kavgalarını ettiğimiz sülfirik asit fb. eli kulağında denirken, bor karbür için 2 ay önce uyardık…Dedikki Aldığımız duyumlara göre Balıkesire bor karbür gidiyor. Kütahyaya da duyurduk ama, sadece duyurduk.Şimdiki tepkiyi o zaman gösterebilseydik belki bir şeyler değişirdi.

                Bor karbür gitti…Sanırım bizlere çay yedeği borla çalışan millet kıratahanesi yapılırda, Kimya okuyan gençler,kıraathanede  ücretsiz çay ve püskevitle iş beklemeye devam eder…

                EMET ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ DEĞİŞMELİ

                Aklım hafzalam almıyor. Kütahyada  mevcut üniversite bünyesinden bir üniversite daha çıkacak,ve 2 üniversite olacak;Emet meslek yüksek okuluna bir bölüm dahi açılamayacak.

                Bizler boşalan eski hastaneye  yeni 4 yıllık  meslek yüksek okulları yaptırma hayali kurarken mevcutlarda gerileme sürüyorsa, önce yönetimi sorgulamamız lazım.

"Ya Emette öğretim elemanı gelmiyor,gelirsede durmuyor…"Geçin bunları… Şaphane ve Altıntaşta akşam öğretim elemenları sahilemi iniyor!

 kimse kusura bakmasın…  Burada başarısızlık öncelikle Emet meslek yüksek okulu yönetiminindir... Ve halkın üzerine hatır olamayacağından bu yönetim en kısa sürede değişmelidir.

 

KAVUNCUNUN  VEDA DEĞİL MOLA VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Milletvekilimiz sayın Kavuncu’nun gazetemiz ziyaretlerine iş yoğunluğum sebebiyle katılamadım.

Daha öncede yazdığımız gibi özellikle yeni hastanede büyük emekleri olan,KYK yurdu,Toplum sağlığı merkezi,yol ihaleleri, okullar konusunda emekleri çoktur. Aynı Kavuncu’nun bölge cezaevimiz ve turizm uygulamalı otelcilik beklentilerimizdeki hayal kırıklığımız ise ayrı yerdedir.

Defalarca yol ve sağlık konusunda yeri geldi didiştiğimiz yeri geldi talepler ilettiğimiz sayın Kavuncu’ya  ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederken,veremediği hizmetler için kendisine doğacak yeni fırsatlarda rahat bırakmayacağımızı belirterek, şimdilik görüşmek üzere diyoruz…

BAYRAMLIK                                                                                                                                                                 

İlçe dışından gelen hemşerilerim… Bu bayramın en önemli sürprizi Emet belediyesinden geldi…

Her gelişte Emetin her yeri apart doldurulmalı diye konuştuğumuz hemşehrilerim…İnşallah Emet belediyesi 32 apart daha kazandırmak için ihaleyi açtı…

Bizim ilçemizin diğer termallerden en büyük avantajı şehir merkezinde olmasıdır.İstersen AKpınara apartlar yap vatandaş eşortmanıyla havuzlara,hamamlara gidebilir. Hal böyleyken, Emetin her yanı apart motellerle dolmalı…  Ve 30 yıl sonra inşallah  yeni apartlar belediyemiz vasıtasıyla hayata geçecek.

Dualarımız  sizinle…Bir dahaki Ramazan Bayramında daha güzel haberlere  imza atmak dileği ile Ramazan Bayramınız Hayırlı Olsun.

Apartlarla ilgili geniş makalemiz haftaya …

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara