Bu Bayram Sevdiklerinize SAĞLIK Hediye Edin! - Ercan Kolku

Bu Bayram Sevdiklerinize SAĞLIK Hediye Edin!


SEVDİKLERİNİZE NİCE BAYRAMLARA SAĞLIKLA KAVUŞMAK İSTİYORSAK AMAN DİKKAT!!!
    Bayramlar  özellikle uzak yerlerdeki dost,akraba ve sevdiklerimizle buluşma ve hasret giderme adına fırsat yaratan günlerin başında geliyor…
    İş güç,dünya telaşesi derken aylarca birbirlerini görmeyen akrabalar,dostlar bayramlar vesilesi ile bir araya gelebiliyor.
    Gelebiliyor ama son dönem yaşadığımız bayramlar farklı…Hatta farklı olmakta zorunda…
    Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını varken, sevdiklerimize bayramı zehir etmeme gibi bir sorumluluğumuz var. Bu ağır bir yük… Kim sevdiklerinin kendisi yüzünden hastalanmasını,hatta ölmesi ni isterki? Farkında olmadan taşıyıcı olabileceğimizi düşünürsek, bizlerden sevdiklerimize geçerde onlara zarar verirsek, bayram nasıl ağız tadıyla geçerki?
    Bakınız  dünyada 180 ülkede etkili olan, ve  16,5 milyon insanın yakalandığı bir hastalıktan bahsediyoruz.Bu hastaların 9,5 milyonu iyileşirken, 654 bini öldü. Diğerlerinin tedavisi sürüyor. 
    Ülkemizde  bu makale yazılırken 227 bin  vatandaşımız bu virüse yakalanmıştı.5630 vatandaşımız hayatını kaybederken,1263 hastamızın yoğun bakımlarda,392 vatandaşımızın ise entübe olarak tedavileri devam ediyordu.İyileşen hasta sayımızı 210 binlerde seyrederken bir şeye dikkat çekmek istiyorum.
    Entübe edilen hasta sayısı 392… İşte bu entübe dediklerimizden biri  ve tüm dünyada 16.5 milyon insanın yakalandığı virüs lanetinde hani şu bizim Emet deresinde bile merkezde vefat sayısı 3’e, ilçe dışından gelen vatandaşlarımızla 6’ya yükseldi.
    Sevdiklerimizin birer İSTATİSTİK rakamdan öte  anlamları olduğunu düşünüyorsanız, bu Kurban imtihanımız coronavirüs… Hayvanlardan geçmediği için kesilen kurbanlardan sıkıntımız yok. Ama gerek kurban keserken,gerek bayram ziyaretlerinde  aşırı yoğunluk, ve sağlığı tehlikeye atacak derecede samimiyey bayramı sadece size değil tüm ilçeye,ülkeye zehir edebilir.
    Tv’lerde  Sağlık bakanı sayın Fahrettin Koca verileri açıklarken, bugün şunu düşünün.  Vefat eden hastalarımızdan biri bugün bizim ilçemizdeydi…
    Korku ve panikle değil, akıl ve mantıkla bu tehlikeyi bertaraf etmek istiyorsak herşey bizde başlıyor…
    Sokakta herkes  virüs taşıyormuşta,bize geçirmesin diye düşünmek yerine, kendimiz bu virüsü taşıyormuşuzda sevdiklerimize geçmesin diye düşünüp,tedbir alarak hem kendimizi hem içinde eş,dost,akraba ve hemşehrilerimizi korumaya çalışacağız.
    Elbette bayramda sevdiklerimizle bir araya geleceğiz. Ama  sarılmayarak, öpüşmeyerek, bayramın gerçekten mübarek ve sağlıklı olmasını sağlayacağız.”Seni iyi gördüm “temennilerimizi, bu defa “Seni her zaman iyi görmek istiyorum” temennileriyle  süsleyeceğiz. SEVDİKLERİMİZE BU BAYRAM SAĞLIK HEDİYE EDECEĞİZ…
    Kestiğimiz kurbanların hayırlı olması ve Allah katında kabulü için bu bayram dini dersimizde KUL HAKKI…
    Birbirimizin sağlığını tehlikeye atarak kul hakkına girmekten imtina edersek, bayram manende amacına ulaşmasına katkı sağlayacağız.
    Bizler sevdiklerimizle nice bayramlara birlikte sağlıkla ulaşmak adına, tüm tedbirleri alacak ve birbirimizi koruyacağız.Sizlerde bunu istemezmisiniz?
    Nice bayramlara sağlı ve huzurla ulaşmanız temennilerimle…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas